AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezi ile Antalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle organ bağışına dikkati çekmek, nakil olan çocukların hayallerini gerçekleştirmek amacıyla sosyal sorumluluk projesi hazırladı.

Proje sorumlusu matematik öğretmeni Naime Füsun Yıldırım ve AÜ Organ Nakli Koordinasyon Birim Sorumlusu Uzman Nilgün Bilal, projedeki asıl amaçlarının organ nakli bekleyen ve diyaliz hasası çocukların motivasyonunu artırmak, toplumu organ bağışı konusunda bilgilendirmek, organ bağışını artırmak olduğunu söyledi.

Organ Nakil Merkezi'nde düzenlenen toplantıda proje hakkında bilgileri veren Nilgün Bilal, organ nakli bekleyen ve organ nakli yapılan çocukların hayallerini gerçekleştirmeye çalıştıklarına değindi. Organ bekleyen çocukların hayallerini anlatan mektuplar yazdığını vurgulayan Nilgün Bilal, "Öğrenciler bu dilekleri gerçekleştirmek için Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde müzikli şenlik düzenledi. Çocuklara unutamayacakları bir bayram yaşatıp, hediyeler verdiler" dedi.

Matematik dersinden proje alan 11'inci sınıf öğrencileri ise organ bekleyen ve diyaliz hastası çocukların keyifli bir bayram yaşamayı hayal ettiğini, bu talebi yerine getirerek onlara keyifli anlar yaşattıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi