Milli Eğitim Bakanlığınca ihalesi gerçekleştirilen lise kampüsü için Karadayı Mahallesi'nde ilk kazma vuruldu.

Karadayı Mahallesi Toptaş Mevkiinde yapımına başlanan yeni lise kampüsünün şantiyesi ziyaret edilerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi alındı. Lise kampüsü inşaatının ziyaretine; Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan katıldı. Ziyarete katılan yetkililer yüklenici firma sahiplerinden Zafer Güçmen ve Şantiye Şefi Mehmet Buğra Yüksel'den bilgi aldılar.

Kaymakam Haluk Şimşek incelemeler ve alınan bilgiler sonrasında yaptığı açıklamada, yapımına başlanan lisenin aynı kampüs içinde yer alan pansiyonu ve spor salonu ile eğitim ve sporuyla ilçeye önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Yeni eğitim yuvası 8 bin 400 metrekarelik alana 24 derslikli yaklaşık 600 kişilik lise, 200 yataklı öğrenci pansiyonu ile spor salonunu içeren inşaat yaklaşık 217 milyon TL'ye mal olacak. Bu özelliği ile de yeni eğitim kampüsü inşaatı Serik'e eğitim alanında bir defada yapılan en büyük yatırım özelliğini barındırıyor.

Başar İnşaat ve Bilgin İnşaat firmaları İş Ortaklığıyla yapılan projenin sahiplerinden Zafer Güçmen ise 400 iş gününde bitirilmesi planlanan inşaatı 250 günde bitirmeyi planladıklarını belirtti.

Haber: Osman Türkçe




Editör: Haber Merkezi