Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık,  Ramazan ayı öncesi Serik'te görev yapan İmam-hatip ve Kur-an Kursu hocaları ile bir araya geldi.

Serik Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen programa Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Serik İlçe Müftü Vekili Mustafa Güner, Serik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ayşenur Can ile tüm mahalle Camilerinde görev yapan İmamlar ile Kur-an Kursu hocaları katıldı. Ramazan Ayı öncesi düzenlenen etkinlikte Başkan Çalık önce camilerin ihtiyaçları ve sorunları kakında bilgi aldı. Daha sonra yaptığı konuşmada ise şunları söyledi; ''Camiler, Allah'a ibadetlerin topluca yapıldığı, kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güçlendiği kutsal yerlerdir. Belediye olarak halkımızın hizmet aldığı cami, okul ve sağlık ocağı gibi sosyal tesislerimize önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren camilerimizi güzelleştirmek için yapılan tadilat çalışmalarının yanı sıra lojmanlar da yaparak din görevlilerimizin konut sorununu çözmeye çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın ibadetlerini daha nezih ortamlarda geçirmelerini sağlamak için temizlik çalışmalarımızla hizmete devam ediyoruz.  Özellikle olmazsa olmazımız olan eğitim konusunda da geleceğimiz olan minik yavrularımızı modern ilime teşvik ederek, milli ve manevi değerlerimizi öğrenmeleri için Kur'an Kursları yapıyoruz. Siz değerli eğitimciler de verdiğiniz dini ilimler sayesinde çocuklarımız, doğru ile yanlışı tanıyor ve iyiye ulaşmanın yollarını öğreniyor'' dedi.  

Müftü Vekili Güner ise Başkan Çalık'a yapılan hizmetler ve vermiş olduğu destek dolayı teşekkür etti. Programın ardından Başkan Çalık, Müftü Vekili Güner ile tüm İmam Hatiplere çiçek takdim etti.

Haber: Osman Türkçe


 

Editör: Haber Merkezi