Serik'te 4. Geleneksel Çilek Festivali kapsamında Serik Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Satranç Turnuvası yapılan ödül töreni ile sona erdi.

Serik'te gerçekleştirilen 1. Uluslararası Satranç Turnuvası'na 8 farklı ülkeden uluslararası dereceler yapmış 11, ünvanlı 220 sporcu 4 kategoride yarıştı. Antalya'nın ilk açık turnuva olma özelliğine sahip olan yarışma oldukça çekişmeli maçlara sahne oldu. 9 Tur süren ve 10 masada canlı yayınlanan turnuva sonunda yapılan ödül törenine; TSF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu, Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Serik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Soner Kahya, TSF Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan, Serik İlçe Temsilcisi Serkan Çakır, hakemler, sporcular ve veliler katıldı.

Yapılan turnuvada A kategorisinde GM Vitaliy Bernadskiy birinci, FM Orkhan Eminov ikinci ve IM Ekaterina Atalık üçüncü olurken, B kategorisinde İsmail Kayra Bardak birinci, Fatih Önder ikinci ve Sait Malacı üçüncü oldu.

C kategorisinde Osman Orçun Keskin birinci, Feyza Kıpık ikinci ve Furkan Yıldırım üçüncü, D kategorisinde Amirkhon Gulyamov birinci, Selim Yiğit Zorbaz ikinci ve Duru Akın ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren diğer sporcular;

A Kategorisi En İyi Türk sporcular:

1.FM Orkhan Eminov

2.IM Ekaterina Atalık

3. Bülent Erşahin

A Kategorisi En İyi Bayan Sporcular

1. IME Katerina Atalık

2. Nelli Alexanian

3. MArgarita Novikova

 

A Kateorisi En İyi Yerel Sporcu

1. Bülent Erşahin

2. Nelli Alexanian

3. Efe Kerem Uzunoğlu

 B Kategorisi En iyi Serik Sporcusu

1. Sait Malacı

2. Muhammed İhsan Atik

3. Uğur Can Hatırlı

 C Kategorisi En iyi Serik sporcusu

1. Ceren Kahya

2. Osman Nuri Yılmaz

3. Çağatay Büber, Osman Çetin

 D Kategorisi En iyi Serik Sporcusu

1. Salih Çağan Güler

2. Mehmet Yiğit Kahya

3. Hasan Balaban-Alperen Demir

 

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi