Türk Eğitim Sen Serik Temsilciği tarafından Belek'te düzenlenen geleneksel iftar kalabalık bir katılımla yapıldı.

Türk Eğitim Sen Serik Temsilciği tarafından Belek Beach Park'ta geleneksel iftar düzenlendi. Türk Eğitim Sen Serik Temsilcisi Orhan Güreşçi ve yönetiminin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına, sendika üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, eğitim camiası ve aileleri, Türk Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme, Manavgat Şube yönetimi, Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcileri, Serik Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve diğer davetliler katıldılar.

İftar vakti yaklaşmaya başladıkça Beach Park'ta masaları da dolmaya başladı. Ezan vakti öncesinde doldurulan masalarda yapılan kısa sohbetlere tasavvuf müzikleri eşlik etti. İftar zamanı yaklaşırken görevli hoca tarafında dualar edildi. İftar vaktinin girmesi ile birlikte ise duayı tamamlayan hocanın ezan okuması ile ve herkes iftarlarını açtı. Sıcak yaz gününde Akdeniz'in serinliği ile ferahlayan ve iftarlarını açan davetliler yemek sonrasında yemek duasına amin dediler.

Türk Eğitim Sen Serik Temsilcisi Orhan Güreşçi davetlerine icabet ederek iftarlarına katılan herkese teşekkür etti. Bu yıl geleneksel ayran şöleni değil 3 Mayıs Türkçülük Günü ve 6 Mayıs Hıdırellez'de bir etkinlik düzenlediklerini belirterek bundan sonra da etkinliklerini geleneksel bir şekilde artırarak devam ettireceklerini bildirdi.

Türk Eğitim Sen Serik Temsilcisi Orhan Güreşçi konuşmasını şöyle sürdürdü; ''25 yıl önce bir avuç Türk Milliyetçisi tarafından Ankara'da kurulan Türkiye Kamu Sen 25 yıl sonra büyük bir güçle Türkiye'nin her köşesinde on binlerce üyesi ile bayrağını dalgalandırmaktadır. Bizler Türkiye Kamu Sen üyesi olmaktan büyük gurur duymaktayız. 15-16 yıldır üstümüzde olan baskıya karşı dimdik ayaktayız. Herkes 'Biz bu kadar baskıya karşı ayakta kalanı' görmedik diyorlar'. Sizleri bu çatı altında hiçbir taviz vermeden durmanızdan dolayı tebrik ediyorum. Bizim tek amacımız devlet ve millettir, bizim başımız diktir. Bizler bu kararlılıkla okullarımıza, öğretmenlerimizi giderek eğitim çalışanlarına giderek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün sizlerin bu güzel katılımlarınız ile birlikte bu iftarı düzenlemiş olmaktan dolayı çok mutlu olduk. Biz sendikacılar olarak geçen bir yıl boyunca sizleri hep ziyaret ettik düşüncelerimizi aktardık. Bu çalışmalarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Bu güzel günde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim.''

Haber: Osman Türkçe


 

Editör: Haber Merkezi