GLORIA Hotels ve Resort Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Uzan, Eylül ayında Gloria Sports Arena'da Dünya CEO'lar Futbol Turnuvası düzenleneceğini belirterek, turnuvanın başlama vuruşunu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yapacağını söyledi.

Serik'e balı Belek turizm merkezindeki Gloria Hotels ve Resort Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Uzan, gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemekte 2017 turizm sezonuna ilişkin değerlendirmede bulunan Cem Uzan, bu sezondan umutlu olduklarını söyledi. Uzan, "Geçen kriz döneminde 'Oteller 2018-2020 yılları arasında karlılığı unutsun' demiştim. Otellerin karlılığı azalıyor. Ancak bu yıl 2016'dan daha iyi olacak. Ancak 2015'e göre yüzde 15 düşüş olabilir. Avrupa'dan gelen taleplerle bu yılı 2015 rakamlarıyla kapatırız. Türkiye de düzlüğe çıkar ve önümüzdeki yıl başını alıp gider. Şu anda Avrupa'dan yoğun talep olmasına rağmen uçak yok. Hollanda pazarında da düzelme var. Hem TOBB hem de TÜROFED yetkilileri THY uçaklarının talep olan pazarlara yönlendirilmesi için görüşmeler yapıyor" dedi.

Turizmde fiyatlar 2014 yılının altına düşmesine rağmen hizmette bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını vurgulayan Cem Uzan, bunu yapan otellerin büyük hata yapacağını, çünkü müşterinin daha önce almış olduğu hizmeti istediğine işaret etti.

 

DÜNYA CEO'LARI FUTBOL TURNUVASI

Avrupa ve Türkiye'nin en büyük spor sağlık merkezi Gloria Sports Arena'da 24 ülkeden CEO'ların oluşturduğu toplam 22 takımla 29 Eylül'de Dünya CEO'lar Futbol Turnuvası düzenleneceğini kaydeden Cem Uzan, "Yani dünyanın en büyük şirketlerinin CEO'ları Antalya'da buluşacak. Bu da bölgemiz turizmine katkı sağlayacak. Şu an görüşmelerimiz devam ediyor. Devletimizin desteğiyle Ankara'da 2016 yılında suikasta kurban giden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov anısına futbol turnuvası düzenlenecek. Turnuvaya Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katılacak. Ve turnuvanın başlama vuruşunu her ikisi yapacak. Futbol turizminde geçen yıl Avrupa'dan takım gelmedi. Gloria Sports Arena'ya yüzme takımları, voleybol, futbol, basket gibi yurt içi ve yurt dışından takımlar geliyor. Bunun dışında Avrupa'dan ve Türkiye'den sporcular sakatlık tedavilerini merkezimizde yapıyorlar" diye konuştu. DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi