SERİK Belediye Meclisi borçlanma yetkisine ilişkin tek maddelik gündem için olağanüstü toplandı.

Serik Belediyesi'nin temmuz ayı meclis toplantısında belediye başkanına borçlanma yetkisinin verilmemesinin ardından Cuma günü tek maddelik olağanüstü meclis oturumu yapıldı. Başkan Ramazan Çalık'ın yönettiği meclis oturumuna MHP'nin grup kararına rağmen 1 meclis üyesi katılırken, CHP'den de 2 meclis üyesi yerini aldı. Ak Parti grubundan ise Başkan Ramazan Çalık ile birlikte toplam 14 kişi toplantıya katıldı. Ak Partili 2 üye ve bağımsız üye Mithat Küçük de toplantıda yer almadı.

Başkan Çalık, "Hizmet yapmak için paraya ihtiyacımız var. Biz 20 milyon TL aldığımız zaman Serik'e çok faydalı hizmetler götürebileceğimizi düşünüyoruz. Bu paranın 10 milyon TL'sini asfalt ekipmanında eksiklerimiz var bunları aldığımız takdirde eksiklerimizi gidermiş olacağız. Serik'in 4 ayrı köşesinde asfalt çalışması yapıyoruz. Hizmetleri keseriz, borçlanmaya gerek yok. Bizim gelirimiz bizi döndürüyor. Hizmetleri de bir an önce götürmek için sizlerin de borçlanmaya destek vermeniz gerekiyor. Her belediye borçlanıyor. Bizden küçük olan belediyeler bile borçlanıyor. Mal varlıklarını satıyor. Biz hiçbir şey satmadık" dedi.

Başkan Çalık'ın konuşmasının ardından borçlanma yetkisinin başkana verilmesine ilişkin gündem maddesi oybirliğiyle ilgili komisyona havale edildi. Konusun komisyonda görüşülmesi için meclis toplantısına ara verildi. Ardından tekrar toplanan oturumda Başkan Çalık, toplantının salı günü tekrar yapılacağını söyleyip oturumu kapattı. DHA


Editör: Haber Merkezi