656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan İsmail Balaban, çarşamba günü Antalya'da düzenlenecek kortejde altın kemeriyle güreş severleri selamlayacak. Balaban'ın kazandığı altın kemerin yanı sıra Kırkpınar'da farklı boylarda 20 Antalyalı pehlivan kürsüye çıkmanın gururunu yaşadı.

Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2 bine yakın pehlivan er meydanına çıktı. Güreşlere finalde eşleşen Antalyalı pehlivanlar İsmail Balaban ve Orhan Okulu damgasını vurdu. Altın kemer için kıyasıya mücadele eden başpehlivanlardan İsmail Balaban rakibini yenerek, büyük sevinç yaşadı. İkinci kez altın kemerin sahibi olan İsmail Balaban, Edirne'de güreş severlerin karşısında ilk defa kürsüye çıktı. Er meydanında pehlivanlar arasında 'Sarı fırtına' lakabıyla tanınan İsmail Balaban, 2013 yılında Ali Gürbüz'ün dopingli çıkması nedeniyle kemeri ve unvanı alınması sonucu Kırkpınar Başpehlivanı ilan edilmişti.

 

BALABAN ALTIN KEMERLE GÜREŞ SEVERLERİ SELAMLAYACAK

İsmail Balaban'ın altın kemeri kazanması Antalya'da sevinçle karşılandı. Konyaaltı Belediyesi, başpehlivanı İsmail Balaban için çarşamba günü karşılama etkinliği düzenleyecek. Edirne'den karayolu ile kente gelecek Balaban, saat 16.30'da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile bir araya gelecek. Balaban daha sonra Konyaaltı Belediyesi binasından başlayacak araç kortejiyle kentte güreş severleri selamlayacak.

 

KIRKPINAR'DA 20 PEHLİVAN KÜRSÜYE ÇIKTI

Kırkpınar'da İsmail Balaban'ın yaşattığı gururun yanı sıra Antalyalı 20 pehlivan kürsü sevinci yaşadı. Döşemealtı Belediyesi başpehlivanı Orhan Okulu, finalde Balaban'a yenilerek ikinci sırada yer aldı. Başaltında ise Döşemealtı Belediyesi'nden Okan Acar birinciliği, Muratpaşa Belediyesi'nden Kürşat Korkmaz ikinciliği, Döşemealtı Belediyesi'nden Hüseyin Gümüşalan üçüncülüğü kazanarak başpehlivanlığa yükseldi.

 

FARKLI BOYLARDA KÜRSÜ GURURU

Antalyalı pehlivanlar farklı boylarda rakipleri karşısında kazandıkları başarılarıyla da dikkati çekti. Büyük ortada Tolga Turhan birinci, Oğuz Kara üçüncü, küçük orta büyük boyda Mehmet Ali Avcı birinci, Hüseyin Karakoyun ile Mustafa Taş üçüncü, küçük orta küçük boyda İlhan Kırmızıkan ikinci, Semih Bayram Yılmaz ile Salih Biçer üçüncü oldu. Deste büyükte Nail Seyyar birinciliği, deste ortada Süleyman Kozakoğulları üçüncülüğü, deste küçükte Osman Kan birinciliği, Engincan Akşit üçüncülüğü elde etti. Tozkoparanda ise Tuncay Pırıldak üçüncü, teşvik 2'de Görkem Yasin Şefik üçüncü, teşvik 1'de Semih Tomaş ikinci, Muhammed Şeref Akay üçüncü oldu.

 

HAMALLIKTAN BAŞPEHLİVANLIĞA

İsmail Balaban'ın bu yıl ilk defa başpehlivan olarak er meydanına çıkan ikiz kardeşi Turan Balaban ise rakibine yenilerek Kırkpınar'a erken veda etti. Güreş çayırlarının hızla yükselen pehlivanlarından İsmail Balaban ile kendisi gibi güreşe gönül vermiş ikizi Turan Balaban, başarılarının yanı sıra yaşamlarıyla da genç pehlivanlara örnek oluyor. Elmalı Akçay'da çiftçilik yapan Hasan ile Ümmü Gülsüm Balaban çiftinin 24 yaşındaki ikizleri İsmail ve Turan Balaban, babalarının desteğiyle küçük yaşlardan itibaren birbirleriyle güreşmeye başladı. Balaban kardeşler 17 yaşındayken ilçede yaşayan eski yağlı güreş pehlivanlarından Ziya Talan'ın desteğiyle profesyonel olarak güreşmeye başladı. Hafta sonları ilçedeki elma bahçelerinde hamallık yapan ikizler, hafta içi de hamallıktan kazandıkları para ile hem eğitimlerini hem de güreş hayatlarını sürdürdü. DHA


Editör: Haber Merkezi