Serik'te 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında demokrasi nöbeti tutuldu.

Serik'te 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumartesi ve Pazar günü vatandaşlar Çınaraltı Meydanı'na demokrasi nöbeti için toplandı. Nöbete yaşlı genç yüzlerce vatandaşla beraber Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, sivil toplum kuruluşu başkanları ve daire müdürleri katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Müftü Vekili Ahmet Yalnızkurt tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve tüm şehitler için dualar edildi. Daha sonra kürsüye davet edilen Kaymakam Haluk Şimşek, yaptığı konuşmada, düşmanla savaşırken bile sivil hedeflerin vurulmadığını, onların üzerine bomba atılmadığını ifade etti. Ancak FETÖ'nün halkının üzerine bomba attığını, kurşun sıktığını dile getiren Şimşek, "Bu insanlar kendi halkına hainlik yaptılar. Bu insanlar sonuçta bu ülkenin insanları. Bu ülkenin okullarında yetiştiler ama kendi ülkesinin insanlarına hainlik yaptılar." dedi.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık ise konuşmasında ise Türk milletinin gerektiğinde üzerine düşeni yapmaya her zaman hazır olduğunu belirterek; ''Bu milletin bu memleketin bayrağımızın ayakta kalmasını sağlayan yaptığı büyük önderliğiyle başkomutanlığıyla bu memleketin bu günlere tekrar kavuşması sağlan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Türk milleti gerektiğinde üzerine düşeni yapmaya her zaman hazırdır. Her zaman sağduyuludur. Her zaman Vatanı ve Milleti için, Bayrağı için, Toprağı için şehit düşmeye hazırdır. Ne mutlu bu vatan, bu millet, bu bayrak için şehit düşenlere, ne mutlu bu memleket için canını ortaya koyanlara.'' dedi

Nöbete konuşmacı olarak katılan Engin Noyan, FETÖ terör örgütünün darbe kalkışmasına hazırlanış dönemi ve son gelinen noktayı anlattı. Protokol konuşmalarının ardından slayt gösterileri sunuldu. Saat 00.13'te okunan salaların ardından programa katılan protokol ve vatandaşlarca demokrasi nöbeti devam etti.

 

Sağlık Çalışanlarından Mesaj

Serik Devlet Hastanesi çalışanları da hazırladıkları "Bu gece ve her gece vatan için sağlık nöbetindeyiz" yazılı dövizlerle 15 Temmuz'u andılar.

Ajanslar-Haber Merkezi


 

 

Editör: Haber Merkezi