Kaş İlçesi'nde kaymakamlık projesi kapsamında 5 vatandaşa yeni ev yapılırken, 4'ünün evi yenilendi. 10 vatandaşa yeni ev yapımı için de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan onay bekleniyor.

Kaymakam Bilgihan Bayar'ın talimatı üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ilçeye bağlı 54 mahallede konut sorunu olan vatandaş tespit ediliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında evi olmayan vatandaş için yeni evler inşa ediliyor. Bu kapsamda Mehmet Kocademir, Ali Tüfekçi, Ayşe Şener, Kemal Kalkanlı ve Hatice Gökçe'ye birer ev yaptırıldı. Fatma Kartal, Ayşe Çoban, Halil Davuloğlu ve Fatma Buğra'nın da evleri onarıldı. Tespiti yapılan 10 kişiye daha ev yapılacağı belirtildi. Yaptırılan evler toplam 42 metrekare, içinde mutfağı, yatak odası, tuvalet ve banyosu bulunuyor. Eşyası olmayanlara vakıf tarafından buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, perde, yatak ve halı gibi eşyalar da alınıyor.

Sütleğen Mahallesi'nde oturan 79 yaşındaki Ali Tüfekçi, "Evimiz viran haldeydi. Devletimize müracaat ettim. Kabul ettiler. Şimdi de yapılmakta" dedi.

Yeşilköy Mahallesi'nden 84 yaşındaki Kemal Kalkanlı, "Eski bir evim vardı. Yıkılmak üzereydi. Devletime başvurdum. Devletim evimi yaptı. Allah razı olsun. Yeni bir ev yapıldı" diye konuştu.

Kaymakam Bilgihan Bayar da şöyle dedi:"Kaş Kaymakamlığı, Antalya Valiliğimiz olarak vatandaşımız için çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bunlardan biri ev yardımları. Bu kapsamda kaymakamlık olarak 5 ailemizin evlerini yeni yaptık. 4 ailemizin evlerinin onarımını yaptık. 10'unun da evlerini yeni yapmak için bakanlığımıza başvuruda bulunduk." DHA

 

 

Editör: Haber Merkezi