Eskiyörükler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramis Güzel; ''Kültürümüzü ve geleneklerimizi gelecek nesillere taşımak adına verdiğimiz mücadeleye devam edeceğiz.''

Serik'te görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Eskiyörükler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramis Güzel 7-8-9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen 13. yayla şöleni ile ilgili değerlendirme ve açıklamalarda bulundu. Parlak Restoran'da gazetecilerin katılımıyla gerçekleşen buluşmada Dernek Başkanı Ramis Güzel 13. Yayla şölenini yaşamanın onurunu yaşadıklarını ifade ederek; ''Şölenimiz mükemmel bir katılımla, dolu dolu bir programla gerçekleşti. Konuşmalar yarışmalar, yörük göçü, konserler, mehteran konseri ve güreşlerle misafirlerimizin hiç sıkılmadan eğlenip hoşça zaman geçirdikleri mükemmel bir program oldu. Katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum.'' dedi.

Şölen hazırlıklarını günler öncesinden başladıklarını dile getiren Başkan Güzel Şölen öncesi çok yoğun olarak çalışıp yaylamıza gelen misafirlerimizi en iyi ve en rahat bir şekilde günlerini geçirmeleri için şölen alanımıza fiziksel olarak yenilikler yaptık. Alanı bir mahalle gibi sokak aydınlatması yaptık. İş adamı müteahhit Mahmut Topal tarafından Annesi  Akana'nın hayratı olarak Şadırvan, WC ve duşlar yapıldı.  Bunun yanı sıra şölenimize katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık'a, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala'ya, Büyükşehir Serik Koordinatörü Ramazan Etli'ye teşekkür ediyorum. Ayrıca şölenimize katılarak bizler onurlandıran AK Parti Antalya Milletvekilimiz İbrahim Aydın ve Prof. Dr. Ramazan Kurtoğlu'na derneğimiz olarak teşekkür ediyoruz.'' dedi.

Gelenekselleşen şölen buluşmalarını önümüzdeki yıllarda da yaşatacaklarının altını çizen başkan Ramis Güzel; sözlerini şöyle bitirdi; ''Kültürümüzü ve geleneklerimizi gelecek nesillere taşımak adına verdiğimiz mücadeleye devam edeceğiz. Eskiyörükler Derneği olarak önümüzde yıllarda da şölen geleneğimizi yaşatacağız. Bu şölenler elbirliği ile yapılan etkinlikler. Bu konuda verilen emekleri önemli buluyoruz.  Eskiyörüklerin bu çalışmalarına her zaman en önde olan ve yakın bir süre önce kaybettiğimiz, Eskiyörük gençliğinin kaptanı diyebileceğim genç arkadaşımız Cüneyt Demirel'i de  rahmetle anıyorum, mekânı cennet olsun.''

Eskiyörükler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramis Güzel gazetecilere şölenin anısı olarak Eskiyörükleri ifade eden birer yörük poçusu hediye etti.

Haber: osman Türkçe


 

Editör: Haber Merkezi