Kozan; ''Hem Serik Belediyesi hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin birlikteliği bize Serik olarak ayrı bir avantaj sağladı, birlikte hizmetler artarak sürüyor.''

Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörlüğü Büyükşehir tarafından Serik'te yapılan çalışmalarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli, Serik Hizmet Birimi Şube Müdürü Fatih Erkuş, ASAT Serik Şube Müdürü Erol Kal, Ak Parti Serik yönetiminden Ali Ay katıldılar.

Serik'in bu dönmede hem ilçe hem de büyükşehir belediyelerinin Ak Parti'de olması ile birlikte hizmetlerin artarak sürüdüğünü belirten Ak Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; ''Büyükşehir yasasında sonra hem büyükşehir belediyelerinin hem de ilçe belediyelerinin yetki ve sorumlulukları net bir şeklide belirlenmişti. Bu dönmede de ilk uygulama dönemini yaşıyoruz. Antalya Büyükşehir ve hem de Serik Belediyesi'nin çalışmaları ile birlikte hizmetler artarak sürüyor. Genel anlamda ilçemizde hizmetler en iyi şekilde yapılıyor. Her işte olduğu gibi bazı aksamalar olsa da bir çok yere göre çok iyi durumdayız. Büyükşehir kanununun faydalarını biz ilçemizde olumu bir şekilde gördük. Geçen gün Menderes Başkanımızın ifadesi ile 3 yılda Serik'e yapılan yatırım 330 Milyon TL.'nin üzerinde; tabii bu çok önemli bir rakamdır. Neredeyse bir ilçe belediyesinin 3 yıllık bütçesinin tamamını yakınını kapsamaktadır. Bunlar büyükşehir kanununun bize getirdiği önemli bir artıdır.  Hem Serik Belediyesi hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin birlikteliği bize Serik olarak ayrı bir avantaj sağladı.  Büyükşehir kanunu ile daha önce özellikle kırsalda var olan hizmet eksikliğini gidermiş oldu. Kırsal alanda seneye de en önemli işlerimizin başında gelen grup yolları tamamlandıktan sonra Menderes Başkanımızın hedefleri doğrultusunda 2019'dan sonra yeni projelerle hizmetler artarak sürecektir. Bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.''

Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli ise Serik'te Büyükşehir Belediyesi'nin görev alanları kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Etli açıklamalarında şunları söyledi; ''6360 sayılı yasa ile belde belediyelerinin kapanmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyemizce hizmetlerin yerinde sağlanması maksadıyla 14 İlçemizde Koordinatörlükler kurulmuştur. Bu kapsamda; İlçemizde ASAT Şube Müdürlüğü ve Serik Hizmet Birimi Şube Müdürlükleri hizmetlerine devam etmektedir. ASAT Şube Müdürlüğümüzce İlçemizde içme suyu, kanalizasyon hizmetleri 66 Mahallemizde sorunsuz şekilde devam etmektedir. Bunun yanı sıra Serik Arıtma Tesisimiz Seriklimizin hizmetine sunulmuştur.

İlçemizde hal, otogar, mezbahane, itfaiye, sinekle mücadele, mezarlık hizmetleri, park-bahçe, temizlik işleri, ulaşım denetim ve ulaşım hizmetleri, kırsal hizmetler (grup yollarının asfaltlanması) , katı atık tesisi ve sosyal hizmetler (Aile danışma ve engelli merkezi) ise Serik Hizmet Birimi Şube Müdürlüğümüzce icra edilmektedir.

150 bin kişi kapasiteli 2030 yılına kadar bölgeye hizmet verecek olan Serik Atık su Arıtma Tesisi 28 trilyonluk yatırımla Serik İlçesi Eminceler-Belek Mahallesi Yolu üzerinde yapılmıştır.153,619 metre içme suyu hat imalatı yapılmıştır. 19,823 metre kanalizasyon hattı imalatı yapılmıştır.1,956 metre yağmur suyu hat imalatı yapılmıştır. Orta Mahalle Kızderesi Caddesinde 960 metre yağmur suyu box'ı yapılmıştır. Kızderesi Caddesi ve Hürriyet Caddesi bağlantı hatları 2. Etap Yağmursuyu Islah çalışmamız  3.113.000.00 TL maliyetle tamamlanarak sıcak asfaltı da yapılmıştır. ASAT Şube Müdürlüğümüzce İlçemizde içme suyu, kanalizasyon hizmetleri 66 Mahallemizde sorunsuz şekilde devam etmektedir.

Kırsal hizmetler kapsamda Alacami - Gökçepınar - Etler - Demirciler Mahalleleri grup yolu 55 Km, Üründü - Deniztepesi - Akbaş - Karataş - Bucak ve Sarıabalı Mahalleleri Grup Yolu 50 Km, Nebiler-Yukarıçatma Mahalleleri arası 10 Km, Gebiz Orman Deposundan Kırbaş Kayadibi mevkiine kadar olan grup yolu 20 Km. satıh asfalt yapılmıştır.

Karıncalı ve Çanakçı Mahalle arası grup yolu , Burmahancı Mahallesi grup yolu, D-400 Karayolu- Çandır Mahallesi arası grup yolu, Kozağacı Mahallesi grup yolu Eskiyörük - Silyon arası grup yolu, Tekke Mahallesi grup yolu ve D-400 ile Aşağıkocayatak Mahallesi arası grup yolu toplam  35 Km sıcak asfalt yapılmıştır. İlçemizde bulunan bütün grup yollarının belirli bir plan dahilinde asfaltlama çalışmaları devam edecektir.Kuşlar Mahallemizde bulunan Kuşlar Köprüsü Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca 98.848,76 TL maliyetle yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

İlçemizin Prestij Caddesi olacak 1880 metrelik Kızderesi Caddesi yolu Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 2.640.659,77 TL maliyetle  tamamlanarak Halkımızın hizmetine sunulmuştur. Caddemiz Peyzajıyla Serik'imize ayrı bir renk katmaktadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Tarafından 5.321,123,00 TL Maliyetle Toplam 2,350 metre olan Atatürk Caddemiz de yenilenerek Halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Hal Birimimiz Serik ve Çandır olmak üzere  19 Personel İle 6 Gün 24 Saat  Hal hizmetleri yürütülmektedir. Yine Büyükşehir Belediyemize geçen Cadde ve Sokaklarda Park-Bahçe Birimimiz 37 personel ile peyzaj çalışmaları yapmaktadır. Temizlik İşleri Birimimiz de 46 personeli ile Cadde ve Sokaklarımızın temizliğini yapmaktadır.

Mezarlıklar Birimimiz 22 personel ile 01.01.2015 tarihinden bu yana toplam 1459 cenaze defin işlemleri yapmakta ve bir nebze de olsa halkımızın acısını paylaşmaktayız. Ayrıca İlçemizde bulunan toplam 244 mezarlığın 215'i kayıtlı 29'u kayıtlı olmayan   mezarlıklarımızın 208 'inin temizliği, çevre düzenlemeleri ve bakım onarımları yapılmıştır.

Ulaşım Birimimizce ise, mahallelerimize toplamda 46 otobüs durağı monte edilmiş olup, akabinde planlanan noktalara da durak montajları yapılacaktır. Mahallelerimizde bulunan trafik levhaları yenilenmekte, köprü başı levhaları olmayan köprülerimize köprü başı levhalarının montesi yapılmaktadır. Ayrıca Ulaşım Denetim Birimimizce toplu taşıma, ticari taksi ve okul servisleri denetlenmektedir. Taşımacılık ile geçimini sağlayan vatandaşlarımızın güzergah izin belgelerini, C plaka işlemlerini, ticari plaka işlemlerini Kadriye' de bulunan hizmet binamızda vatandaşımızı Antalya'ya kadar yormuyor, yerinde hizmet veriyoruz.

Sinekle mücadele ise 66 Mahallemizin tamamında sinekle mücadelemiz yaz aylarında 95 personel kış aylarında ise 80 personel ile devam etmektedir.

Otogarımızda da Büyükşehir Belediyemizce revizyondan geçirilmiş olup, 9 personel ile Serikliye yakışır halde hizmetini sürdürmektedir.

Sosyal hizmetlerde de yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız tespit edilerek Sosyolog nezaketinde incelemeler yapılmaktadır. Uygun görülmesi durumunda vatandaşlarımıza maddi yardım amaçlı bir elin verdiğini diğer el görmeyecek prensibiyle Sosyal kartlar (2016 yılında 52 adet , 2017 yılı içinde 350 Adet) dağıtılmaktadır. İçerisinde para yüklü vatandaşımız istediği yerden alışveriş yapabilmektedir. Ayrıca İlçemizde engelli vatandaşlarımız tespit edilerek evinde ziyaret edilmekte, talepleri doğrultusunda yardımcı olunmaktadır. Birimimizde bulunan ''Engelsiz Ulaşım Aracı'' ile hastaneye götürülüp getirilmeleri sağlanmaktadır.

Mezbahane birimimiz hijyen şartlarına uygun olarak kesimlerimiz Büyükşehir Belediyesi Veteriner kontrolünde yapılmaktadır. İtfaiye Birimimizde Serik Merkez, Kadriye, Boğazkent ve Gebiz İstasyonları olmak üzere 25 personel ile işyeri ruhsatı ve yangın olaylarına müdahale ederek hizmetlerini yürütmektedir. Katı Atık Birimi 13 personel ile İlçemiz Dikmen Mahallesinde Faaliyetine devam etmektedir. Haftalık ortalama 2.678,606 ton evsel nitelikli katı atıklar Kızıllı Katı Atık Düzenli Depolama Sahasına transfer işlemleri yapılmaktadır.

Kendi oluşturduğumuz ekiplerle de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanmaya çalışılmaktadır.''

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi