Serik Belediyesi tarafından kurulan eğitim merkezinde kekemelik ve konuşma bozukluğu yaşayanlar için ücretsiz tedavi programı uygulanıyor.

Kekemelik ve Konuşma Bozuklukları için açılan eğitim kursunda konuşma bozukluğu sebebiyle sosyal çevrelerinden uzaklaşmış ve öz güvenini kaybetmiş kursiyerlerle yakından ilgileniliyor. Kursiyerlerle eğitim öncesi yüz yüze görüşen psikologlar onların öz güvenlerinin yerine gelmesini sağlıyor. Böylece kursa katılanların eğitim sürecindeki öğrenme kabiliyetine katkıda bulunuluyor.

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Serik'te çok önemli bir hizmeti daha başlattıklarını vurgulayarak; ''Daha önce uygulamaya koyduğumuz işitme engelli vatandaşlarımız için işaret diliyle hutbe dönemi ile vatandaşlarımızın manevi hayatlarını daha iyi yaşamalarına imkân sağladık. Toplumumuzun sıkıntılarını en aza indirgemek için bu kez de kekemelik, konuşma bozukluğu sebebiyle sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız için yeni bir eğitim merkezi oluşturduk. Bilindiği üzere bu tür rahatsızlıklar verilen eğitimlerle giderilebiliyor. Bu yüzden özellikle çocuklarımızın sosyal çevresinden uzaklaşmaması ve kendisini sağlıklı olarak ifade edebilmesi açısından son derece önemli olan bu kurslarla artık çocuklarımız ile gençlerimizin yanında ailelerinin de endişelerine son verilecek'' dedi.

Başvurular Kadın Aile Müdürlüğüne Yapılıyor

Başkan Çalık bu tür sıkıntıları olan ailelere seslenerek; ''Eğer bu tip rahatsızlığı olanlar var ise Kadın Aile Müdürlüğümüze gelip kayıtlarını yaptırabilirler. Bilimsel metotların uygulandığı Merkezimizde ki kekeme ve konuşma bozukluğu kursunda görevli uzman Sibel Vural hocamızın vermiş olduğu eğitimler sayesinde kursiyerlerimiz duraksamadan konuşmaya başlayacak.'' dedi.

Vural; ''Kekemelik ve Konuşma Bozukluğu Genetik Değildir''

Kekemeliğin, daha çok çocuklarda görüldüğünü açıklayan Vural; "Çocuğun çevresindeki kekeme bir kişiyi taklit etmesiyle de ortaya çıkabilir. Rahatsızlığın beyinle bir ilgisi yok. Kekemelik ve konuşma bozukluğu genetik değildir. Tedaviye ne kadar erken başlanırsa sonuç o kadar çabuk alınır. Tedavisi çok pahalı olan bir rahatsızlıktır. Ancak biz burada belediyemiz bünyesinde ücretsiz olarak hem de çok kısa sürede soruna çözüm getiriyoruz.'' dedi.

Haber: Osman Türkçe





Editör: Haber Merkezi