Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Serik Kadriye Mahallesi'nde kurulan Akev Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Akev Üniversitesi Vakfı Başkanı Selahattin Çiçek, Rektör Prof. Dr. Hayati Aktaş ve akademisyenler tarafından karşılanan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, üniversiteyi gezerek bilgi aldı. Üniversitenin Prof. Dr. Hayati Aktaş'ın gayretleriyle dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olacağına inandığını kaydeden Başkan Çalık, "Bu üniversiteye uluslararası bir kimlik kazandırmalıyız. Bunun içinde hep beraber üniversitemize sahip çıkmalıyız" dedi.

Antalya Akev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayati Aktaş ise öğrenci kayıtlarına başladıklarını söyledi. Şu an çok gururlu olduklarını kaydeden Prof. Dr. Aktaş, "Okulumuzu tercih eden 300 öğrencinin 125'i Antalya ve civarından diğerleri de çeşitli illerden. Ek kontenjan ve genel yetenekle 500 öğrenci sayısına ulaşacağız. Şu an 12 bölümden öğrenci alıyoruz. YÖK'e yaptığımız 36 bölüm müracaattan 24 bölüm şu an açık. Kadromuz hazır ancak 12 bölüm olarak yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Üniversitesi Kurucu Başkanı Selahattin Çiçek ise 30 yıl önce Belek bölgesindeki Turban tesislerinde Akev Koleji olarak uluslararası öğrenci kampları yaptıklarını hatırlattı. O dönem Türkiye'de olmayan bir şeyi yapmayı hedeflediğini anlatan Çiçek, "O dönem 20 ülke ile hem Serik'imizi hem de bölgemizi tanıtmak için uluslararası kamplar yaptık. O zaman bize kimse inanmamıştı. Bu kampları yaparken en büyük hayalim olan üniversiteyi kurmak için çalışmaya başladım. 11 yıl önce bu hayalime Kadriye'de başladım. Hayalimiz nihayet gerçek oluyor. Eğer tüm kontenjanlarımız açık olsaydı şu an 960 öğrencimiz olacaktı. Fakat sabredeceğiz, mücadele edeceğiz 1960 öğrenciye kadar ulaşacağız, benim en büyük hayalim budur" dedi.

Haber Merkezi

 


Editör: Haber Merkezi