Serik Yüksek Öğrenim ve Bilim Vakfı yönetim kurulu Serik'te açılacak olan Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesiyle ilgili istişarelerde bulunmak için bir dizi ziyarette bulundu.

Akev Üniversitesinden sonra ilçeye kazandırılan ikinci eğitim kurumu olan Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesinin önümüzdeki eğitim sezonunda faaliyete girmesi planlanıyor. Eğitim sezonunun başlamasına az bir zaman kala hazırlıklar da tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Serik Yüksek Öğrenim ve Bilim Vakfı yönetim kurulu Serik kaymakamı Haluk Şimşek ve Gülsün-Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu'na ziyarette bulundu. Kurul gerçekleştirdiği ziyaretlerde İşletme Fakültesinin Serik'e neler kazandırabileceğini ve fakülte için neler yapılabileceği ele alındı.

Üniversitenin bölgede yaşayan esnaf ve vatandaşa maddi, manevi kazanç sağlayacağının altını çizen kurul üyeleri: Bu imkanın bölgenin sosyo kültürel ve ekonomik kalkınmasında çok önemli yere sahip olacağını ve bölgenin gelişimine katkılar sağlayacağını belirtti.

Haluk Şimşek: '' Eğitim İçin Atılan Her Adımın Arkasındayım''

Serik'e açılan Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesinin kente katacağı değerlerden söz eden Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, '' Eğitim için atılan her adımın arkasındayım. Kaymakamlık olarak üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yerine getiririz. Eğitim kurumları kentlerin can damarlarıdır, sosyal ve ekonomik yönden Serik'e ciddi katkıları olacaktır. İlçemize hayırlı olsun'' dedi.

Kolukırık; ''Yükseköğretim Kurumları Bir İlçe İçin Önemli Bir Atılım Fırsatıdır''

İşletme Fakültesi Dekanı Suat Kolukırık iseyaptığı açıklamada Yükseköğretim kurumlarının bir ilçe için önemli bir atılım fırsatı olduğunu ve bu değere herkesin sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin barınma ihtiyacına dikkat çeken Kolukırık, vatandaşların öğrencilere evlerini kiraya verirken kendi çocuk veya bir yakınının başka bir şehirde okuyacağı ve aynı şartlara maruz kalabileceği olasılığını da göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtti.  Kolukırık;  ''Sonuç olarak geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimizin iyi eğitim ve öğrenim görmeleri eğitimleri süresince kendilerine sağlanacak iyi yaşam koşulları ile mümkün olabileceği gerçeği hiçbir zaman unutulmamalıdır.'' dedi.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi