ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu Kumluca ziyareti kapsamında yaylalarda inceleme yaptı.

Vali Münir Karaloğlu'na yayla ziyaretinde Ak parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran eşlik etti. İlk olarak ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Altınyaka Mahallesi'ne giden Vali Karaloğlu, ardından Pınar Gözü mevkiinde vatandaşlarla sohbet etti.

Doğal su kaynağı olan Pınar Gözü'nde suda en uzun kalma yarışması düzenlendi. İl Müdürleri ve mahalle muhtarlarının da katıldığı soğuk suda kalma yarışmasını Vali Münir Karaloğlu yönetti. Yarışmayı 15 dakika suda kalabilen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan kazandı. Çalışkan'a ödül olarak Kumluca Belediyesi tarafından Cumhuriyet altını verildi. Abdullah Çalışkan, ödülünü mahallenin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanmak üzere Altınyaka Mahalle Muhtarı Cahit Önder'e verdi.

Altınyaka Jandarma Karakolu'nu da ziyaret eden Vali Karaloğlu, görevli askerleri denetledi. Mahalle meydanında vatandaşlarla da sohbet eden Vali Karaloğlu, taleplerini dinledi. Mahalle sakinleri ise 1967'den beri ilk defa bir valinin bölgeye geldiğini belirterek teşekkür etti. Karagöl Yaylası'na da geçen Vali Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyet, yayla sakinlerine konuk oldu. Vali Münir Karaloğlu, birçok yaylada çiftçilik veya hayvancılık yapıldığını ancak Karagöl Yaylası'na vatandaşların sadece dinlenmek için geldiğini gördüğünü belirtti.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya Karagöl Yaylası hakkında Vali Karaloğlu'na bilgi verdi. Yaylanın içme suyu ve yol gibi sorunlarını çözdüklerini belirten Başkan Çetinkaya, "Karagöl yaklaşık 1000 hanelik butik bir şehirdir" dedi.

Vali Karaloğlu ve beraberindekiler ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı. DHA

 

Editör: Haber Merkezi