Alanya İlçesi'nde doğum fotoğrafçısı Gülcan Yılmaz, doğumhanede ve sonrasında bebeklerin en özel anlarını fotoğraflıyor.

Alanya'da oturan fotoğraf sanatçısı Gülcan Yılmaz, bebeklerin dünyaya geliş anlarını, doğum sonrası yaşantılarını ve doğum günü partilerini görüntüleyerek albümleştiriyor. Yeni doğan bebekleri, 1 ile 15 günlükken anne karnındaki kıvrımlarını kaybetmeden, doğal ışığı kullanarak fotoğrafladığını belirten Yılmaz, "Çektiğim pozlar genelde bebeklerin anne karnındaki duruşlarıyla aynı. Bu duruma alışık oldukları için çekimlerde zorlanmıyoruz. Doğumdan 1 ay sonra bile verdiremeyeceğimiz pozları bu dönemde alabiliyoruz. Her dönemin kendine özgü pozları oluyor" dedi.

Çekim yapılan ortamın sıcaklığını bebeği koruyacak şekilde önceden ayarladığını anlatan Gülcan Yılmaz, "Kullanılan kostümlerin ve örtülerin temiz olmasında çok titiz davranıyorum. Her çekim sonrası kullandığımız kostümler yıkanıyor. Bir çekim yaklaşık 3-4 saat sürüyor. Bebeğin rahatı çok önemli. Dolayısıyla da beni yönlendiren bebeğin kendisidir. Uyandığında tekrar uyutuyorum, acıktığında mama molası veriyoruz" diye konuştu.

Gülcan Yılmaz, yeni doğan bebeklerin çok hassas olduğunu vurgulayarak, " Nasıl tutulur, nasıl uyutulur bunları artık çok iyi biliyorum. Bu işi severek yapıyorum ve yeni doğan bebek fotoğrafçısı olarak kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Her müşteriye özel paketler sunuyorum. Sonra beğendikleri fotoğraflardan albüm, isteğe bağlı olarak büyük boy baskılar yapıyorum." DHA


 

 

Editör: Haber Merkezi