DÜNYANIN en önemli atletizm etkinlikleri arasında gösterilen Ironman (Demir Adam) 70.3 Turkey yarışı,  Belek turizm bölgesinde düzenlenecek.

Serik İlçesi'ne bağlı Belek turizm merkezinde düzenlenecek Ironman 70.3 Turkey yarışı 13-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Sırasıyla yüzme, bisiklet ve koşudan oluşan, irade ve güce dayalı Ironman yarışı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 'Gloria Ironman 70.3 Turkey' adıyla gerçekleştirilecek. 4 Ocak'ta Global Ironman sitesinde kayıtları başlayan yarışa, şu ana kadar 47 ülkeden 1000 sporcu başvurdu. Yarışa en çok Türkiye, Ukrayna, Rusya, İngiltere, İsviçre ve Almanya'dan sporcular ilgi gösterdi.

Katılımcı sporcularda Triatlon Federasyonu'ndan lisansı olması şartı aranıyor. Lisansı olmayanlara yarış günü Gloria Sports Arena'da günlük lisans verilecek. Takım olarak katılanlar için lisans şartı aranmayacak.

 

 

2 BİN SPORCUNUN KATILMASI BEKLENİYOR

1978 yılından bu yana düzenlenen Ironman yarışları, dünyanın 92 farklı noktasına yapılıyor. Bu yarışlarda yılda 150 bin triatlet mücadele ediyor. Ironman Turkey'e 2 binden fazla sporcunun katılması bekleniyor.

Gloria Ironman 70.3 Turkey, 1.9 kilometre yüzme, 21.1 kilometre koşu ve 90 kilometre bisiklet etaplarından oluşuyor. Geçen yıl Gloria Serenity Resort plajında gerçekleştirilen yüzme etabı, bu yıl da aynı yerde yapılacak. Bisiklet parkuru Gloria Serenity Resort'tan çıkılarak tamamen düz bir parkura aktarıldığı için sporculara sağladığı hızlanma avantajıyla 'Personel Best' yani 'en iyi derece'lerini yapma imkanını verebilecek. Koşu parkuru ise; Gloria Golf Club'ta iki tur atılarak yapılırken; yarış Gloria Sports Arena'da sona erecek.

 

 

TURİZME KATKISI

Gloria Ironman 70.3 Turkey yarışının turizm ekonomisine, otel ücretleri, alışveriş ve diğer harcamalarla birlikte yaklaşık 1 milyon Euro'luk katkı sağlayacağı tahmin ediliyor. DHA

 

Editör: Haber Merkezi