Serik İlçesi'nde düzenlenen istişare toplantısına katılan Rusya, Azerbaycan, Belarus, Kazakistan ve Ukrayna'dan gelen sendika temsilcileri domates ve narenciye bahçelerini ziyaret etti.

Öz Orman-İş Sendikası ve Bağımsız Devletler Topluluğu Ülkeleri Orman İşçileri Sendikaları Federasyonu Uluslararası İkinci İstişare Toplantısı'na katılmak için Rusya, Azerbaycan, Belarus, Kazakistan ve Ukrayna'dan Antalya'ya gelen tarım ve orman sendikalarının başkanları, Serik'e bağlı Yanköy Mahallesi'ni ziyaret etti. Heyette Öz Orman İş Sendikası Başkanı Settar Aslan, Bağımsız Devletler Topluluğu Orman İşçileri Sendikaları Başkanı Viktor Karnyushin da yer aldı.

Yanköy Muhtarı Sadık Ayaz'a konuk olan sendikacılar, köydeki narenciye bahçeleriyle domates ekim alanlarını da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Muhtar Sadık Ayaz, ziyaretleri sırasında yabancı konuklara Antalya'daki tarımsal üretim hakkında bilgi vererek, tüm tarım ürünlerinin sağlıklı şartlarda yetiştirildiğini anlattı. Rusya'dan gelen konuklardan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mesaj iletmelerini de isteyen Sadık Ayaz, "Başta Antalya olmak üzere, ülkemizde üretilen tarım ürünleri sağlıklı ve ruhsat şartlarına uygun şekilde yetiştirilmektedir. Rusya ile Türkiye'nin dostluğu da her geçen gün daha da ilerlemektedir. Ürettiğimiz sağlıklı ürünlerin Rusya'daki tüketicilere engelsiz şekilde ulaşmasına imkan verilmesini istiyoruz. Bu amaçla başta domates ve narenciye olmak üzere, Türk ürünleri önündeki engellerin kaldırılmasını bekliyoruz" dedi. DHA

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi