ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) yönetim kurulu üyesi ve üye iş adamlarından oluşan heyet, Bursa'ya iş gezisi düzenledi.

Bursa gezisine, ANSİAD Genel Sekreteri Ahmet Erdal, yönetim kurulu üyeleri İlhami Sancar Topay ve Ahmet Öztürk, ANSİAD üyeleri Ali Bal, Halil Erdem, Rabiye Ülger, Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Tuncer, M. Önder Cantürk ve Vural Özdemir katıldı. Sanayi faaliyetleri kapsamında Bursa'ya gerçekleştirilen gezinin verimli geçtiğini bildiren ANSİAD Genel sekreteri Ahmet Erdal, ''İki şehir ticaretinin ve iş fırsatlarının geliştirilmesi kapsamında Bursalı sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldik. Farklı sektörlerden edinilen bilgilerle sektörel bilgi paylaşımlarında bulunduk" dedi.

İlk olarak ANSİAD üyesi ve Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ile bir araya gelen heyet üyeleri, fabrikayı gezdi, üretim tesisi ve firmanın tarihçesi hakkında bilgi aldı.

 

BUSİAD'A NEZAKET ZİYARETİ

ANSİAD heyeti daha sonra Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (BUSİAD) ziyaret etti. Ahmet Erdal, ANSİAD çalışmaları hakkında bilgi verdi ve derneğin hayata geçirdiği projeleri aktardı. ANSİAD'ın 1990 yılında kurulduğunu, Antalya'nın en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Erdal, ''160 üyemiz var. Üyelerimiz ağırlıklı olarak turizm, sanayi ve tarım alanında faaliyet gösteriyor. Üyelerimizin toplam cirosu 8 milyar TL. İhracatları 220 milyon doları bulmakta. Üyelerimiz yaklaşık 35 bin kişiyi istihdam ediyor" dedi.

BUSİAD Başkan Vekili Ergun Hadi Türkay ise 300'e yakın üyeleri olduğunu, 100 bin kişiyi istihdam ettiklerini, üye iş adamlarının toplam cirosunun 20 milyar dolar, ihracatlarının ise 6,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.

Bursa'da faaliyetlerini sürdüren otomotiv, makine, tekstil, iş makinesi ve süt ürünleri üretimi yapan fabrikaları da gezerek bilgi alan ANSİAD heyeti tarihi ve turistik yerleri de ziyaret ederek Antalya'ya döndü. DHA

Editör: Haber Merkezi