ODTÜ'lü öğrencileri ağırlayan Başkan Menderes Türel, kruvaziyer liman, film stüdyoları, Balbey gibi projelerle Antalya'nın turizm karakterini güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Proje dersleri için Antalya'da bulunan ODTÜ Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencileri, Mimarlar Odası yetkilileri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti. Ders konuları, yıkılan eski stadyum alanı ve çevresi olan öğrenciler, Başkan Türel'le fikir alışverişinde bulundu. Öğrencilerle sohbet eden Türel, projelerine konu alanın doğup büyüdüğü, sokaklarında top oynadığı mahallesi olduğunu söyledi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Türel, projelerle ilgili bilgi verdi. Türel, şunları söyledi:

''Şehirler insanların karakterini belirliyor. Şehirlerin karakterlerini de biz belediye başkanları belirliyoruz. Şehirlerin karakterini de toplumun duyarlılıkları ile birlikte belirlememiz gerekiyor. Antalya'nın farklı zenginlikleri var. Turizm ve tarımın başkenti. Tabi turizmle beraber ticaret gelişiyor. Çevreye duyarlı bir sanayi de elbette göz ardı edilemiyor. Rakiplerimize baktığımızda onlardan daha fazla zenginliğimiz var. Ama biz bu zenginliklerimizi maalesef onlar kadar iyi takdim edemiyoruz. Sıkıntımız burada. Ve işte şimdi bunu yapıyoruz. Antalya'ya ilk defa kruvaziyer liman yapacağız. Barcelona şehir merkezinde 7 kruvaziyer liman var. Günübirlik kruz turistleri Barcelona'da ciddi bir cazibe oluşturuyor."

 

ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİYORUZ

Bir turizm ve tarım kenti Antalya için başka karakter üretmenin doğru olmayacağını anlatan Başkan Türel, ''O yüzden işte ilk kruvaziyer limanımızı yapıyoruz. İkinci bir Kaleiçi oluşturmak için Balbey'de çalışma yürütüyoruz. Boğaçay Projesi içinde Hollywood'dakine benzer sinema stüdyoları yapmaya, Antalya'nın bu açıdan turizm karakterini güçlendirmeye çalışıyoruz. Alt yapı yatırımlarımızla en büyük sermayemiz denizimizi koruyoruz, bir damla kirli su arıtılmadan denize gitmiyor. Artık çöpümüzden elektrik elde eden bir şehir oluyoruz" diye konuştu.

 

TRAFİK SORUNU RAYLI SİSTEMLE ÇÖZÜLÜYOR

Her şehirde geleneksel olarak ilk sıradaki şikayetin ulaşım ve toplu ulaşım olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, ''Dünyanın neresine gitseniz bu böyledir. Anketlerde bizde de böyle çıkıyor. Halk benden ulaşım ve toplu ulaşımı çözmemi bekliyor. Trafik sorununun tek çözüm yolu toplu ulaşımın cazibeli hale getirilmesi. İnsanlar kendi araçları ile seyahat ettikleri müddetçe o şehirde trafik sorunu çözülmez. O yüzden raylı sistem projelerine çok önem veriyoruz. İlk dönemde 11 km raylı sistem hattı yaptım. Bu dönem geldikten hemen sonra 18 km daha ekledim. Şimdi 3. etabına başlıyorum. 23 kilometre daha yapacağız ve böylelikle bir ring oluşturacağız. Trafikte araçların cazibesini azalttığınız zaman trafiği çözebilirsiniz" ifadelerini kullandı. DHA

 

Editör: Haber Merkezi