ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Cumhuriyet Bayramı'nı bu yıl bir dizi etkinlikle kutlayacaklarını söyledi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, geleneksel hale getirdikleri Cumhuriyet Yelken Kupası Yarışları'nın yanı sıra ATSO Kaleiçi Evi'nde konser düzenleyeceklerini belirtti. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Antalya Kültür Sanat'taki sergilerin ücretsiz gezilebileceğini kaydeden Davut Çetin, "Cumhuriyet Bayramı'mızı tüm hemşehrilerimiz ve üyelerimizle birlikte en coşkulu şekilde kutlamayı istiyoruz. Etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir" dedi.

 

DENİZDE CUMHURİYET COŞKUSU

Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin 21 Ekim Cumartesi günü Antalyalı sporcuların katılımıyla Konyaaltı Sahili'nde düzenlenecek Optimist ve Laser Yelken yarışlarıyla başlayacağını belirten Başkanı Çetin, "Cumhuriyet Kupası kapsamında gerçekleşecek yarışların finali 29 Ekim Pazar günü Konyaaltı Sahili açıklarında Büyük Yat Yarışı ile olacak. 29 Ekim günü yapılacak yat yarışını vatandaşların denizden de izleyebilmeleri amacıyla saat 10.00'da, Büyük Liman'dan ücretsiz tekne kaldırılacak" dedi.

 

KALEİÇİ'NDE CUMHURİYET KUTLAMASI

27 Ekim Cuma günü ise ATSO Kaleiçi Evi'nde 'Cumhuriyet Kutlaması' etkinlikleri yapılacağına değinen Başkan Çetin, "Etkinlik kapsamında Atatürk'ün sevdiği şarkılar, aryalar ve türkülerin seslendirileceği bir konser düzenlenecek. Tüm sanat severleri bekliyoruz" diye konuştu.

 

 

ANTALYA KÜLTÜR SANAT BAYRAMDA ÜCRETSİZ

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ATSO Kültür Sanat Vakfı'nın bünyesinde hizmet veren Antalya Kültür Sanat'taki sergilerin de ücretsiz gezilebileceğini anlatan Başkan Davut Çetin, "Sanatseverler 29 Ekim Pazar günü Antalya Kültür Sanat'ta yeni açılan 'Elinde Işık Parçaları - Türk Resminin Paris Macerası' ve halen süren 'Eşsiz Bir Tanıklığı Keşfederken - Ernst Krickl'ın Likya Günlüğü' sergilerini ücretsiz gezebilecek. Haldun Dostoğlu küratörlüğünde ve Pera Müzesi koordinatörlüğünde sekiz ayrı özel koleksiyondan derlenerek hazırlanan sergide Fikret Mualla, Abidin Dino, Avni Arbaş, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Selim Turan, Albert Bitran, Hakkı Anlı'nın toplam 54 eseri yer alıyor. Eserlerin pek çoğu Antalya'da ilk defa sergileniyor. Sanat severlerin bu fırsatı kaçırmamalarını diliyorum" dedi. DHA

 

Editör: Haber Merkezi