Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Yeşildere Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Beraberinde eşi Sevim Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile Zeytinköy bölgesini ziyaret eden Vali Karaloğlu, bir süre mahalleyi gezdi.

Vatandaşlarla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Karaloğlu, kapı süsü olarak kullanılan çelenkleri yapan kadınları ziyaret ederek çelenk yapmayı denedi.

Burada konuşan Karaloğlu, hem mahalleyi yakından görerek sorunları yerinde tespit etmek hem de vatandaşların dilinden de dertlerini dinleyebilmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Zeytinköy bölgesinin Antalya'nın kalbi olduğunu ancak kötü anılmasının herkesi rahatsız ettiğini dile getiren Karaloğlu, "El birliğiyle, öncelikle burada yaşayan vatandaşlarımızın desteğiyle, kamu kurumlarımızın el birliğiyle bu bölgeyi Antalya'nın en nezih, en prestijli bölgesi yapacağız." dedi.

Bölgede apartmanların yükselmeye başladığına işaret eden Karaloğlu, bu apartmanların bölgenin kültürünü yok etmesinden duyduğu endişeyi de dile getirdi.

Bölgede yaşayan vatandaşlardan bu bölgeyi terketmemelerini isteyen Karaloğlu, "Apartmanlar yapılsada burada yaşamaya devam edin. Siz buraların süsü, güzelliğisiniz. Siz olmazsanız bu bölgenin özelliği de kalmaz." diye konuştu.

Bölgenin gelişmesi ve dönüşmesi kadar normal birşey olamayacağını ancak bu dönüşüm sırasında bölgenin kültürünün de muhafaza edilmesi gerektiğini kaydeden Karaloğlu, bölgenin sorunları için de devlet kurumlarının projeler yürütmeye devam ettiğini belirtti.

Mahallenin tapu sorununun büyük ölçüde giderildiğini, kalan kısmı için de çalışmaların sürdüğünü bildiren Karaloğlu, bunu dışındaki çözüm bekleyen tüm sorunlar için de bölge insanın desteğini istedi.

Bölgede el emeğine dayalı işler yapıldığını hatırlatan Karaloğlu, ancak bu işleri yapan kadınların adet başına aldıkları ücretten memnun olmadıklarını kendisine ilettiklerini söyledi.

Kapı süsü olarak kullanılan çelenklerin tanesinin 1,5 liradan yapıldığını belirten Karaloğlu, bu işleri yaptıran firma yetkililerini çağırarak adet fiyatının 2 liraya çıkarılmasını istedi.

Mahallede yaşayan kadınlar tarafından yapılan bir çelenk hediye edilen Vali Karaloğlu ve beraberindekiler daha sonra mahalleyi faytonlarla gezdi. AA


 

Editör: Haber Merkezi