Atatürk Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi ve Gezi ve İnceleme Kulübü, Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerinin motivasyonlarının arttıracağı, bakış açılarının daha da genişleyeceği düşüncesi ile 16-18 Kasım 2017 Tarihleri arasında, 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik Konya-Ankara-Afyonkarahisar illerine bir gezi yaptı.

Bu illerde bulunan üniversiteler ile Tarihi Turistik yerlerin tanınması, görülmesi ve gezilmesi amaçlanan gezide; Konya da Selçuk Üniversitesi'nin Kampüs gezisinde özellikle Mühendislik, Spor Bilimleri ve Hukuk Fakültesi öğretim görevlilerinden bilgiler alındı. Daha sonra ise Hukuk Fakültesi'nde bir derse misafir olunarak ders işlenişi hakkında bilgi sahibi olundu. Konya'da bulunan ikinci devlet üniversitesi olan Necmettin Erbakan Üniversitesi de ziyaret edildi. Bu üniversitenin yeri öğrenciler tarafından ayrıca ilgi gördü. Konya gezisinde şehir merkezinde bulunan Mevlana Türbesi ve Alaaddin Tepesi de Atatürk Anadolu Lisesi'nin öğrencileri tarafından ziyaret edildi.

İkinci Durak Başkent Oldu

Atatürk Anadolu Lisesi'nin gezisinin ikinci durağı ise Ankara oldu. Burada ilk olarak Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe Kampüsü'nde üniversite yönetiminin görevlendirdiği Rehber eşliğinde fakülteler gezildi. Üniversite ile ilgili akıllara takılan sorular cevaplandı, meraklar giderildi. Buradan Anıttepe'de bulunan Anıtkabir'e geçen öğrenciler Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgahında ziyaret ettiler. Ziyarette Mustafa Kemal Atatürk'e ait eşya, araç ve gereçler ilgiyle izlendi, zihinlerde Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin Kuruluş dönemi canlandırıldı. Buradaki askerlerin nöbet değişimi ise öğrenciler tarafından ayrı bir ilgiyle izlendi.

Daha sonra kendine özgü koleksiyonlarıyla dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni de gezen öğrenciler, Anadolu Arkeolojisini, Paleolitik Çağdan başlayarak günümüze kadar kronolojik bir sırayla gözlemlediler, Anadolu'nun geçmiş kültürü hakkında bilgi sahibi oldular.

Son Olarak Afyonkarahisar Gezildi

Gezinin üçüncü durağı ise Afyonkarahisar oldu. Afyonkarahisar'da  Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde (Büyük Taarruz) şehit düşen askerlerimiz şehitler anısına yapılan Büyük Taarruz Anıt Tepesini ziyaret eden Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna beşiklik eden Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin önemini daha iyi anlamış oldular.   

Gezi ile ilgili değerlendirmede bulunan Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmenleri şunları söylediler; ''Bu gezinin üniversiteyi hedefleyen öğrencilerimize; hedeflerinin netleşmesine,  motivasyonlarının artmasına, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde görmelerine, üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olduğu düşüncesindeyiz. Yine bu gezide öğrencilerimize meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında ise tanıtım biriminde görevli üniversite yetkililerinden bilgi almalarına yardımcı olundu. Tarihi ve turistik yerlerin ziyaret edilmesi ile de hayal güçlerini gerçeklerle dengeledikleri, bazı şeylerin nasıl olabileceğini düşünmek yerine onları oldukları gibi görmelerini sağladığı kanaati oluştu.''

Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi