Akdeniz Yükseliş Koleji, yeni eğitim-öğretim yılında da spor alanında çalışmalarına özveriyle devam ettiği bildirildi.

Bugüne kadar Yükseliş Koleji birçok kez farklı alanlarda birinciliğe adını yazdırdı. Bu başarıların en büyüğü de şüphesiz hentbol alanında elde edilen Dünya Şampiyonluğu oldu. Akdeniz Yükseliş Kolejinde bu anlamda yapılan çalışmaları Müdür Yardımcısı aynı zamanda Hentbol Takımı Antrenörü N. Haluk Dökmez değerlendirerek şunları söyledi; ''Ben beden eğitimi öğretmeni olarak başladım bu okula. İlk olarak da yetenekli öğrencileri seçerek bir hentbol takımı oluşturdum. Daha o zamanlar bu şampiyonluğun temelini attık. Hedefe ulaşmak bir anda olmaz. Bu yolda çok çaba gösterdik. Sürekli antrenmanlar yaparak, disiplinli ve düzenli çalışarak önce ilçe ardından il ve sonrasında bölge birincilikleri aldık. Onlardaki takım ruhu bu başarının en temel ögesi oldu. Ayrıca biz bu başarıyı 18 Mart günü yaşadık. Yani Fransa' da, başka bir ülkede, Türk olmanın gururunu bir kez daha yaşadık. Böyle bir tarihte orada İstiklal Marşımızı okumaktan, Türk bayrağını dalgalandırmaktan onur duyduk.

Bu başarıyla okulumuz dünya basınında ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Şampiyonluğun ardından Türkiye'de gerçekleştirilen Türkiye spor okulları oylamasında Akdeniz Yükseliş Koleji Hentbol Takımı birinci oldu. Birincilik kupasını almak için yönetim kurulu Başkanımız Necmettin Çalık İstanbul'daki davete katıldı. Birçok ünlü isminde bulunduğu galada okulumuzu ve dünya şampiyonu takımımızı temsilen Sayın Necmettin Çalık bir konuşma yaptı. O gün orada o kupayı alarak ikinci büyük gururu yaşadık. Dünya şampiyonluğu aslında sporla ilgilenen diğer öğrencilerimiz için bir emsal teşkil etti. Hedeflerinin gerçekleşebileceğini, her şeyin mümkün olduğunu anladılar. Okul olarak sporun her alanında öğrencilerimizi destekliyoruz. Yetenekleri doğrultusunda yönlendirmeler yapıyoruz. Futbol, voleybol, basketbol, tenis, golf ve hentbol üzerine şu an kurslarımız ve antrenmanlarımız devam ediyor. Öğrencilerimizi ilçe, il ardından bölgede gerçekleşecek turnuvalara hazırlıyoruz.

Biz çocuklarımıza özgüvenli sosyal, sportif çalışmalara ve hayata hazırlıyoruz. Akdeniz Yükseliş Koleji'ne gelen her çocuğun bir etkinlikte yer almasını istiyoruz. İdareci ve öğretmenlerimiz çocukları her zaman bu şekilde yönlendiriyor. Bu sosyal ve sportif faaliyetlerdeki özgüven, akademik başarıyı da beraberinde getiriyor. Okulumuzun beden eğitimi öğretmenleri bu konuda bizde büyük destek sağlıyor. İlkokul ve ortaokul bölümü beden eğitimi öğretmenlerimiz Funda Akış ve Memiş Burunsuz, öğrencilerimizi kabiliyetlerini de dikkate alarak istedikleri spor alanına yönlendirip düzenli çalışmalarla onları geliştiriyor. Hentbol takımımız ise Orkun Erkek, okuldan artakalan zaman dilimlerinde maçlara hazırlıyor. Başarı kolay elde edilmiyor. Bir takım fedakarlıklar gerek. Bizler zamanımızı çocuklar için harcamaktan mutluluk duyuyoruz. Birlikte çalışıp, başarıyı yine birlikte yaşamak, o an onların yüzündeki mutluluğu görmek paha biçilemez. Lisede görev yapan Beden Eğitimi öğretmenimiz Mutlu Şahin ve farklı spor alanlarında öğrencilerimizi çalıştırıyorlar.

Son Dönemde Elde Edilen Dereceler

Yükseliş Anadolu Lisesi Müdürümüz Halil Topçuoğlu'nun da desteğiyle geçen yılı lisemiz başarılarla kapattı. Erkek Hentbol takımı il birincisi, bölge ikincisi; Kızlar Voleybol Takımı il ve bölge birincisi; Güreşte Kürşat Kaan Mert Antalya üçüncüsü olmuştur.

Ortaokulda ise Yıldız Kızalar Voleybol Takımı il birincisi, bölge ikincisi, Yıldız Erkekler Hentbol Takımı il ikincisi, bölge üçüncüsü olmuştur. Sözlerimi spor konusunda birkaç sözle tamamlamak istiyorum. Spor yapan çocuk; ister istemez disiplinle sistemi uygulamaya, hedef koymaya ve başarıya güdülenir. Ayrıca sosyal bir gruba ait olan çocuk; mutlu olur, kazanacağı başarı onu motive eder, özgüven kazandırır. Edindiğimiz tecrübeler ışığında sportif faaliyetlere düzenli devam eden çocukların okul başarılarının olumlu etkilendiğini, düzenli ve disiplinli olduklarını, sorumluluk duyduklarını ailesi ve çevresiyle olumlu iletişim kurduklarını, sağlıklı geliştiklerini söyleyebiliriz. Bu nedenle öğrencilerimize ve velilerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi