ANTALYA Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin (AESOB), 2017 Genel Sekreterler Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı Girne'de gerçekleştirildi.

AESOB'e bağlı esnaf ve sanatkârlar odaları 2017 Yılı Genel Sekreterler Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Ergün Ege ve Cumhurbaşkanlığı eski protokol uzmanı İhsan Ataöv'ün katılımıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kentinde gerçekleştirildi. Toplantıda, 2018 yılında yapılacak odaların olağan genel kurulları hakkında bilgiler verildi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere yaptığı açılış konuşmada, 75 odanın genel sekreterlerinin katılımıyla düzenli olarak toplantılar yaptıklarını ifade etti. Başkan Dere, birlik olarak görevleri esnaf ve sanatkarlara sahip çıkmak olduğunu kaydederek, "Bu noktada sizler birlik adına önemli bir konumda bulunuyorsunuz. Tüm genel sekreterlerimize katılımlarından dolayı teşekkür eder, hayırlı eğitimler dilerim" dedi.

 

AESOB 2018 YILINA HAZIR

Açılış konuşmasının ardından protokol uzmanı İhsan Ataöv, genel sekreterlere 'Temsil ve Protokol' konulu eğitim verdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Ergün Ege ise 2018 yılında yapılacak genel kurullar hakkında bilgi verdi. 1 Ocak- 31 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak genel kurulların sağlıklı geçmesi adına toplantının düzenlediğine işaret eden Ergün Ege, "Türkiye genelinde birçok birlik ile iletişim halindeyiz. AESOB eğitime bu kadar özen gösteren nadir birlikler arasında" dedi. Ege daha sonra genel kurulun tanımı, genel kurul koşulları, mevzuat ve yönetmelikler hakkında genel sekreterlere '2018 Yılı Olağan Genel Kurullar' adı altında sunum yaptı. Ergün Ege, genel sekreterlerden gelen soruları da cevaplandırdı. DHA

 

Editör: Haber Merkezi