Serik Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı Antalya Liseler Arası Voleybol Turnuvasında 3. kez Antalya Şampiyonu oldu.

2017-2018 Okul Sporları Liselerarası Voleybol Genç Kızlar İl Birinciliğinde mücadele eden Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı son 2 yılda olduğu gibi bu yıl da Antalya İl Şampiyonluğuna ulaştı. 2015-2016 Okul Sporları Antalya Liselerarası Voleybol Genç Kızlar turnuvasında ilk şampiyonluğunu hem kendi adına hem de Serik adına kazanan Yükseliş Anadolu Lisesi geçen yıl da çıkışını sürdürerek 2016-2017 Okul Sporları Antalya Liselerarası Voleybol Genç Kızlar şampiyonu oldu. Bu yıl da iddialı olarak turnuvaya giren ve son iki yılın şampiyonu olarak favori olan Yükseliş 2017-2018 Okul Sporları Antalya Liselerarası Voleybol Genç Kızlar İl Birincisi olarak üst üste 3. Şampiyonluğunu kanarak Antalya'ya damga vurdu ve böylece bir rekora da imza atmış oldu.

Şampiyonluğa Giden Maçlar

Bu yıl turnuvanın ilk ayağı olan grup maçlarına B Grubunda başlayan Serik Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı grubunda; Aksu Anadolu Lisesi, Manavgat H. Sezer Anadolu Lisesi ve Falez MTAL takımları ile karşılaştı. Rakiplerini aynı sonuçla ve set vermeden 2-0'lık sonuçlarla geçen Yükseliş grubunda topladığı 6 puanla gruptan çıktı ve son 16 takım arasına kaldı.

Turnuvanın favorisi geçen yılın şampiyonu Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı son 16 maçında rakibi olan Alanya Türkler İMKB Sosyal Bilimler Lisesi'ni 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finaldeki rakibi Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol Ayhan Demirkol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı'nı da yine set vermeden 2-0 mağlup eden Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı Final Grubu'na kalmış oldu.

Yükseliş Anadolu Lisesi 4'lü Final Grubu'nda, Alanya Bahçeşehir Koleji, Serik Anadolu Lisesi ve Kepez Nevzat-Levent Saygan Anadolu Lisesi ile mücadele etti. Üç rakibi ile birer gün arayla oynadığı maçları ayını sonuçla 3-0 kazanan Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı böylece 2017-2018 Okul Sporları Liselerarası Voleybol Genç Kızlar İl Birinciliği müsabakalarını rakiplerine set vermeden kazanarak üçüncü kez Antalya Şampiyonu oldu.

Cuma günü yapılan final grubu son maçlarının ardından düzenlenen ödül törenine; Kepez Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yüksel Dorul, Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Yükseliş Anadolu Lisesi Okul Müdürü Halil Topçuoğlu, Takım Koçu Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Demir, Yükseliş Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Mutlu Şahin, Müdür Yardımcısı Haluk Dönmez, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar. Antalya Şampiyonu olan Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi'ne ödüllerini Serik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen ile Okul Müdürü Halil Topçuoğlu verdiler.

Anadolu Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı aldığı bu şampiyonluk ile Türkiye Liseler Arası Genç Kızlar Voleybol Şampiyonası'nın ilk ayağı olan bölge müsabakalarında Antalya'yı temsil etmeye hak kazandı.

 

 

KUTU

Yükseliş Anadolu Lisesi'nin şampiyonluk sevincine ortak olan Serik Belediye Spor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kumbul öğrencilere ayakkabı hediye etti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi