Sürü Yönetimi Elemanı Benim kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

Serik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Serik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Antalya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Sürü Yönetimi Elemanı Benim kursunu başarı ile tamamlayan 25 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.

Serik Aşağıoba Mahallesi Muhtarlık binasında düzenlenen sertifika törenine; Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, Serik Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Ece, Serik Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Şanlı, Serik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Murat Bankoğlu, Aşağıoba Mahalle Muhtarı Veli Keleş ve çok sayıda üretici katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen şunları söyledi; ''Bugün güzel bir iş başarmanın sonucunu görmek için buradayız. Amacımız bilgi, teknoloji ve Bakanlık projelerini üreticilere iletmek, anlatmak. 19 İlçe Müdürlüğümüz, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezleri ile imzaladığımız protokol kapsamında gerek tarım sektörü gerekse farkı sektörlerde her ilçemizde kurslar düzenleyerek üreticilerimiz bilgi ve teknoloji ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün burada 25 kursiyer Sürü Yönetimi Elamanı Benim kursuna katılıp sertifika aldı. Amacınız belge alıp duvara asmak olmasın. Artık sizde bu sektörün paydaşlarısınız. Biz Bakanlık olarak gönüllü ve istekli olan siz üreticilerimizin sektörde aktif bir şekilde rol almasını sağlamak için gece gündüz demeden her türlü desteği vermeye hazırız.''

Çoban (Sürü Yöneticisi) Desteği 5 bin TL

Hayvancılık desteklemeleri hakkında da bilgi veren İl Müdürü Özen '' Bakanlığımız gerek destekleme gerekse de eğitim, yayın ve yayım faaliyetleri ile üreticilerimizin her daim destekçisi olmuştur. 2016 yılında 5 üreticimize Çoban ( Sürü Yöneticisi ) Desteği kapsamında toplam 25 bin TL hibe desteği verdik. Bu sayının her yıl daha da artmasını umuyoruz.'' dedi.

13 iş günü (104 saat) süren 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' kursuna katılım sağlayan ve sertifika alan kursiyerlere tebriklerini ileten İl Müdürü Mustafa Özen diğer protokol üyeleri ile birlikte kursiyerlere sertifikalarını taktim etti.

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi