KEMER ilçesindeki Tahtalı Dağı'nın zirvesi, doğa güzelliklerine ev sahipliği yapıyor. Rüzgarın etkisiyle dağın kuzey yamacında tablo gibi manzara ortaya çıkıyor.

Antalya'ya 70 kilometre uzaklıkta 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı, kar görmek isteyenlerin yanı sıra 1 ve 4 kilometrelik iki yürüyüş rotasıyla amatör ve profesyonel doğa sporu tutkunlarını ağırlıyor. Bu kapsamda Olympos Teleferik yönetimi tarafından doğa yürüyüşleri organize ediliyor. Doğa turlarının danışmanlığını Akut Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül yapıyor. Tahtalı Dağı ve çevresindeki yürüyüş rotalarını çizen Sevgül, doğaseverlere yürüyüş rehberliği yapıyor.

Snowshoeing (batan karda hedikli yürüyüş) denilen yürüyüş esnasında doğa tutkunlarına profesyoneller eşlik ediyor. Katılımcılar karla kaplı zirvenin doğa harikası görüntüsünü görme ve fotoğraflama şansı yakalıyor.

 

SEVGÜL'DEN ÇAĞRI

Tahtalı Dağı'nın kuzey yamacında kar yağdığında ortaya çıkan etkiyeceği rüzgar izleri ise görenleri şaşkına çeviriyor. Antalyalıların ve doğa tutkunlarının Torosların Batı Akdeniz'deki en yüksek noktası Tahtalı Dağı'nın kuzey yamacında rüzgarın etkisiyle oluşan görüntüleri bir kere dahi olsa görmelerini isteyen Yılmaz Sevgül, "Kuzey yamacı her yıl farklı bir görünüme bürünüyor. Kar yağdıktan sonra rüzgar kar ve buzu ince ince nakış gibi işliyor. Çizgiler ve hatları şaşkınlık uyandırıcı manzaralar ortaya çıkıyor" dedi.

Bu tür doğa harikalarının ani ısı değişimleri sonucu oluştuğu anlatan Yılmaz Sevgül, "Aniden ısınan hava, karı yumuşatıyor. Hemen ardından esen kuzey rüzgarları eriyen kara şekil veriyor. Manzarayı görmek isteyenlerde Olympos Teleferik ile dağın zirvesine ulaşabilir, buradan da bölgeye düzenlenen yürüyüş gruplarıyla gelebilir" diye konuştu. DHA

 

Editör: Haber Merkezi