Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut'un cenazesi, Antalya'da toprağa verildi.

     Şehit Üsteğmen Korkut'un Türk bayrağına sarılı cenazesi, yakınları ve askeri yetkililer tarafından Antalya Adli Tıp Kurumu morgundan alındıktan sonra son kez Kepez ilçesi Erenköy Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü.

     Burada helallik alındıktan sonra şehit Korkut'un cenazesi Muratpaşa Camisi'ne getirildi. Şehidin annesi Leyla Korkut, babası Veli Korkut, kardeşleri Oğuzhan ve Mustafa Korkut ile nişanlısı Zeynep Çatallar, tabuta sarılarak ağladı. Birbirlerini ''ağlamayın, sevindirmeyin'' şeklinde teskin eden şehidin yakınları, şehidin tabutunun üstüne ellerini üst üste koyarak dua etti.

     Cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

     Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Milli Egemenlik Caddesi'nde askeri tören yapıldı. Bu sırada caddede toplanan vatandaşlar ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' şeklinde sloganlar attı ve dev Türk bayrağı açtı.

     Törenin ardından şehit Gökhan Korkut'un cenazesi, Uncalı Şehit Mezarlığı'nda toprağa verildi.

     Törene şehidin ailesi ve yakınları, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

     Bu arada şehidin nişanlısı Zeynep Çatallar'ın öğretmen olduğu öğrenildi.

    
Editör: Haber Merkezi