Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlıkçılara yıpranma payı konusunun önümüzdeki günlerde torba yasayla Meclis gündemine geleceğini bildirdi.

Memiş, Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen Sağlık-Sen Antalya Şubesi Teşkilat Toplantısı'nda, döner sermaye sisteminin adaletsiz olduğunu, sağlık çalışanlarının ciddi mağduriyetler yaşadığını savundu.

Döner sermaye sisteminin daha adil olması için çalışmalar yürüttüklerini aktaran Memiş, bunları Sağlık Bakanlığına ilettiklerini dile getirdi.

Yıpranma payıyla ilgili dört yıldır çalışma yaptıklarını belirten Memiş, şunları kaydetti:"Bu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Bu konuyu bizzat ben sahipleniyorum." dediği bir konu. Yıpranma payı konusu önümüzdeki günlerde torba yasayla Meclis gündemine gelecek. Buradaki temel sıkıntı yıpranma payının kimlere ne şekilde verilmesi. Büyük ihtimalle dört yılda bir yıpranma payı verilmiş olacak. Yıpranma payı konusu meclise dört yılda bir olarak geleceğini düşünüyorum."

Memiş, istihdam politikalarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getirerek, Biz, 'En az 20 bin civarında alımların olması gerekiyor' demiştik. Sağlık Bakanlığı 36 bin sağlık çalışanı alımından bahsetti. Bu çok sevindirici bir durum. Ama sağlık, 40 ayrı mesleği barından bir yer. Bu sayılardaki açıkların giderilmesi gerekiyor. Açık giderilirse hem çalışanların iş yükü azalacak, hem de nitelikli sağlık hizmetinin verilmesi sağlanacak." değerlendirmesinde bulundu. AA

Editör: Haber Merkezi