İnsan ve Medeniyet hareketi Serik derneği her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çanakkale Zaferi doğa yürüyüşlerini bu yıl "Çanakkale'den Afrin'e Gençler Şühedanın İzinde Yürüyor "adıyla gerçekleştirdi.

 18 Mart Pazar günü Akbaş Mahallesi Gökçeler mevkiinde yapılan doğa yürüyüşüne yaklaşık 100 kişilik bir genç grup katıldı. Saat 10:00 da başlayan yürüyüş 12:30'da sona erdi. Yürüyüş sonrası gençlere yemek ikramının ardından Şehitlerimiz için Kuranı Kerim okundu Çanakkale programı başladı. Programda Çanakkale şiirleri, marşlar okunarak; Çanakkale türküsü söylendi. Sonrasında ise gençler arasında çeşitli yarışmalar yapılarak program sona erdi.

Serik İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği Temsilcisi Rahmi Merdun yürüyüş etkinliği ile ilgili olarak şunları söyledi; ''Dernek olarak her yıl gençlerle Şühedanın İzinde Doğa Yürüyüşleri yapıyoruz burada amacımız Şehitlerimizin kanlarıyla bizlere Vatan kılınan bu toprakların ve Şehitlerimizin değerini yeni nesillere aktarmak ve onlarda bir bilinç oluşturmak istiyoruz. Bu yıl yürüyüşün ismini Afrin'de sınır ötesi operasyon yapan Mehmetçiğimize moral vermek için ve Çanakkalede ve Afrinde Şehit olan askerlerimizin izinde olduğumuzu göstermek için 'Çanakkaleden Afrine Şühedanın İzinde Yürüyoruz' adını verdik.''

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi