Cuma günü Antalya'dan yola çıkacak olan 20 motorluk konvoy Afrin'de desteğe gidiyor.

 

Bir grup gönüllü tarafından Afrin'e 2 teker moto zeytin dalı konvoyu düzenleniyor.  Gönüllü vatandaşlar konvoyu düzenlemelerinde ki amacın Afrin'de görev yapan, asker polis ve ÖSO birliklerine destek olarak belirtiyorlar.

 

İki teker moto zeytin dalı konvoyu grubunda bulunan İnsani Yardım ve Arama Kurtarma Başkanı (İYAK) Ali Uygur 20 kadar gönüllünün bir araya gelip böyle bir organizasyonu gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirtiyor. Uygur Cuma günü yola çıkacak konvoyun Cumartesi günü Hatay'a ulaşıp oradan Afrin'e geçeceğini söyledi.

 

Uygur konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; ''Çok hassas günlerden geçtiğimiz, kahraman asker ve polislerimizin destan yazdıkları şu günlerde milletçe göğsümüzü germenin mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz. Bizlere bu mutluluğu yaşatan kahraman ordumuzun cengâver savaşçılarına şükran ve minnet borçluyuz. Onlara şükranlarımızı nasıl ifade edeceğimiz konusunda aciziyet duymaktayız. Biliyoruz ki askerlerimize ne söylesek kelimeler yetmeyecek , ne versek bize az gelecek. Lakin biz de yerimizde duramamaktayız. 'İki Teker Moto Zeytin Dalı Konvoyu' olarak karınca kararınca şunu yapmaya karar verdik: Şanlı ordumuzun asker ve polislerini, onlarla birlikte hareket eden Özgür Suriye Askerlerini kucaklamaya, onlara tebrik ve şükranlarımızı sunmaya, onlarla aynı duyguları taşıdığımızı bildirmeye, onlara Kutsal kitabımız Kur'anı Kerimi ve şanlı bayrağımızı hediye sunmaya karar verdik. Bunu da bizzat kendimiz yapacağız inşallah.

 Cuma günü yurdumuzun çeşitli illerinden bir araya gelen 20 motorcu arkadaşımızla yola çıkıyoruz. Konvoyumuz orada asker, polis ve ÖSO birliklerimizi ve komuta kademelerini ziyaret edecek, imkan dâhilinde Afrin'e kadar gidecek olup hediyelerini ve şükranlarını sunup dönecektir.''

 

Haber: Osman Türkçe


Editör: Haber Merkezi