Serik ilçesinde 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Serik Atatürk Anadolu Lisesi'nde Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen programa Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Nevruz Bayramı kutlama törenleri saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Okul Müdürü Birol Akça tarafından yapıldı. Akça, "Nevruz, Türk toplulukları ve komşularımız arasında kutlanan geleneksel bir bahar bayramıdır. Nevruz, milli kültürümüz içerisinde birlik ve beraberlik sembolü olan önemli bir kültür mirasımızdır. Baharın gelişi, bütün dünya için sevinç kaynağıdır" dedi.

Kendilerini Polis- Savcı Diye Tanıtıp Dolandıran 3 Kişi Yakalandı Kendilerini Polis- Savcı Diye Tanıtıp Dolandıran 3 Kişi Yakalandı

Konuşmanın ardından resim sergisi açılışı gerçekleştirildi, demir dövülüp, Nevruz ateşi yakıldı. Öğrenciler tarafından da oyunlar oynandı. Kaymakam Cemal Şahin ve protokol üyeleri demir dövdükten sonra bahçede yakılan Nevruz ateşinin üstünden atladı. (DHA)

S E R I K T E N E V R U Z K U T L A N D I 294025S E R I K T E N E V R U Z K U T L A N D I 294024S E R I K T E N E V R U Z K U T L A N D I 294023S E R I K T E N E V R U Z K U T L A N D I 294022

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN