Yıldızlar ve Küçükler kategorilerinde 21okulun katıldığı Okul Sporları Serik Voleybol İlçe Turnuvası sona erdi. Gedik Ortaokulu 4 şampiyonluğun üçünü kazandı, bir şampiyonluğu ise Çandır ŞÖMSK aldı.

 

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Organizasyonu Serik İlçe Yıldızlar ve Küçükler Voleybol turnuvası final maçları ve ödül töreni ile sona erdi. Turnuva sonucunda Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler ve Küçük Kızlarda Gedik Ortaokulu şampiyon oldu. Küçük Erkeklerde ise Çandır ŞÖMSK Ortaokulu şampiyonluğa ulaştılar.

 

Yıldız Kızlarda ikinciliği 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu, üçüncülüğü Tekeli Ortaokulu, dördüncülüğü ise Cumalı Ortaokulu aldılar. Yıldız Erkeklerde ise ikinciliği Cumalı Ortaokulu, üçüncülüğü Cumhuriyet Ortaokulu, dördüncülüğü de H.M. Bankoğlu Ortaokulu kazandı. Küçük Kızlarda ikinciliği Kozağacı Ortaokulu, üçüncülüğü Çandır ŞÖMSK Ortaokulu, dördüncülüğü ise Yükseliş Koleji kazandılar. Küçük Erkeklerde ise ikinciliği Cumalı Ortaokulu, üçüncülüğü de M. Akif Ersoy Ortaokulu kazandı.

 

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Organizasyonu Serik İlçe Yıldızlar ve Küçükler Voleybol turnuvasında dereceye giren okullara ödüllerin, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Mevlüt Özen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Özcan Eralp, Okul Sporları Koordinatörü Belkıs Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ercan Koca, okul müdürleri ve öğretmenler verdiler.

 

Serik 100.Yıl Kapalı Spor Salonunda yapılan turnuvaya, Küçük Kızlarda 5, Küçük Erkeklerde 3 okul, Yıldız Kızlarda 9 takım, Yıldız Erkeklerde 4 okul olmak üzere toplam 21 takım katıldı. Önce gruplarda mücadele eden yıldızlar ve küçükler okul takımları da sonra yarı final ve finallerde mücadele ettiler.

 

Sadece İlçe Bazında Mücadele Ettiler

Okul Sporları Organizasyonu kapsamında bazı illerde uygulanan ve bu sezon Antalya'da da uygulamaya konulan 1. ve 2. Küme ayrımı sonrasında artık ilçede yapılan 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları mücadeleleri 2. Küme olarak adlandırılıyor. Burada okullar ilk 3 dereceye girseler bile sadece ilçede kalıyorlar ve il bazında mücadelelere katılamıyorlar. Gruplarda tek devreli lig usulüne göre yapılacak olan müsabakalardan sonra dereceye giren takımlar sadece ilçe bazında ödüllendiriliyor

 

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi