Serik Belediyespor'un Türkiye Futbol Federasyonu profesyonel 3. Lig'ine yükselmesindeki 'Baş Mimar' hiç şüphesiz Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'tır.

Bugünlerde bütün Serik, Serik Belediyespor Futbol Takımı'nın 63 yıl büyük bir özlemle bekledikten sonra profesyonel lige yükselmesinin keyfini mutluluğunu yaşıyor. Hani bir deyiş vardır 'Bugün günlerden'...' diye başlar ya biz bunu 'Bugün Aylardan Serik' diye değiştirelim. Gerçekten bu başarı sadece 1 gün değil 1 ay boyunca kutlanmalı. Çünkü Serik ve Serikliler bunu sonuna kadar hak etti.

Başta futbolcuları, teknik direktör Mehmet Şansal'ı ve ekibini, yönetim kurulu üyelerini, vefakar ve cefakar taraftarları ve emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyor emeklerin sağlık diyoruz.

Serik'in ilçe olmasında bu yana geçen 92 yıllık tarihinin son 4 yılında Belediye Başkanı olarak görev yapan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ilçenin tarihine göre kısa sayılan bu süreçte Serik için birçok başarıya imza atma iddiasıyla çalışıyor.

Serik'in Baş Mimarı Prof. Dr. Ramazan Çalık'...

Bizce bu iddiaların en büyüklerinde birisi de Serik Belediyespor Futbol Takımı'nın 3.'Lig'e yükselmesidir. 3. Lig yani profesyonel lig Serik'in için aslında çok gecikmiş bir hedeftir ve Serik taşıdığı her anlamda potansiyelle gerçekten 1. Liglerde yer almalıdır.

Şimdi neden 'Baş Mimar Prof. Dr. Ramazan Çalık' dedik? 2014 yılının Mart ayında göreve gelmesine rağmen kısa sürede hızlı kararlar alarak Serik Belediyespor Kulübü'ne el atan Başkan Çalık daha ilk yılı dolmadan güzel bir yönetim ve iyi bir takım oluşturma çabasına girdi. Bu girişimde de başarılı olan Başkan, Antalya Süper Amatör Ligi'nde mücadele eden Serik Belediyespor Futbol Takımı'nın grubunda çıkarak play-off oynamasını sağladı.

Nefeslerin Tutulduğu Maç'... Penaltılarla BAL'a Uçmak'...

20 Nisan 2015 Pazar günü Akdeniz Üniversitesi Stadı'nı dolduran Serikli taraftarlar ve Serik'te haber bekleyen vatandaşlar nefeslerini tutarak Kepez Belediyespor ile oynanan Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselme maçının sonucuna odaklanmışlardı. 90 dakika sonucunda beraber biten ve penaltılar giden maçı 7-6 kazanan Serik Belediyespor Futbol Takımı BAL'a yükseldi. Sanırız bu süreçte en heyecanlı ve en mutlu olanların başında Başkan Çalık gelmiştir.

Serik Antalya Dışına Açılıyor'...

Yeni umutlarla yeni lige yani Bölgesel Amatör Lig'e başlayan Serik artık sadece Antalya takımları ile değil bölgenin diğer illerinin takımları ile de mücadele edecekti. Bu süreçte hızını hiç kesmeyen Başkan Çalık Serik'in potansiyelinin BAL'ı da aştığını bilerek yine şampiyonluğu hedeflemişti. Ancak her yıl şampiyon olarak yola devam etmek te kolay değildi.

İki Sezon Hep Zirveye Oynamak'...

2015-2016 ve 2016-2017 sezonları turizmde krizlerin ve ekonomik zorlukların oluştuğu dönemlere sahne olmuştu. Bütün bunlara rağmen Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık yine maddi sorunları çözerek bulmuş buluşturmuş, yönetime, takıma yol açmış ve şampiyonluk hedefini göstermişti. BAL'daki ilk yılında Afyon'un arkasında 2. olan Serik Belediyespor Futbol Takımı aslında ilk kez oynadığı bu yeni ligde başarılı bir sezon geçirmiş sayılırdı. Ancak bazı engellenmeyen aksiliklerle şampiyonluğu kaçıran Serik'te bir buruk hava varken; 2016-2017 sezonu öncesi Başkan Çalık bu olumsuz havayı dağıtarak hedefin yine şampiyonluk ve 3. Lig olduğunu sezon öncesi açıklamaya ve Serik'i motive etmeye başlamıştı. Yine ekonomik zorluklara rağmen takımın ihtiyacı olan maddi ve manevi imkânlarla futbolcu ve teknik heyeti oluşturan Başkan Çalık ilçeye umut aşılamıştı. 2016-2017 futbol sezonu BAL 7. Grup'ta ilk 5 maçta namağlup olan ve iyi bir başlangıç yapan Serik, Başkan'ın bütün destek ve gayretini rağmen ilerleyen haftalarda çeşitli sorunlarla birlikte zirveden uzaklaşarak yine 3. Lig hayallerini ertelemiş oldu.

Serik'i Toparlaya, Moralleri Düzelten, İmkanlar Sağlayan Yine Baş Mimar Oldu'...

Serik 2016-2017 futbol sezonunu 5. sırada tamamlayarak Antalya'da ligden düşme play-out maçı oynama statüsüne indi. Zorlu geçen Korkuteli maçını kazanmayı başaran Serik 2017-2018 Futbol Sezonu için de BAL'da kalmayı başardı. BAL'da üst üstü iki sezon şampiyonluğa oynayan ve 3. Lig hayalleri kuran ancak neredeyse Süper Amatöre düşme tehlikesi yaşayan Serik'i, taraftarlarını, Serik kamuoyunu 2017-2018 sezonu öncesi yeniden 3. Lig hedefine motive etmenin ve her şeye hem maddi hem manevi olarak yeniden başlamanın zorluğunu tahmin ediyoruz ki en çok yaşayan Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık olmuştur.

Ve Zafer Sezonu'...

2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında ulaşılamayan hedefler ve amatör ligin kıyısından dönmenin moral bozukluğu ve psikolojisi ile dolu o günleri çok iyi hatırlıyoruz. Ancak 2017 yılının yaz aylarında yani Serik Belediye Başkanlığının 3. yılında Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık yine liderliği ele alarak her şeyi yeniden kurmaya başladı. Yeni yönetim, yeni hoca, yeni teknik heyet ve yeni kurulan takımla birlikte maddi ve manevi anlamda takıma büyük destek sağlayan Başkan Çalık hedefin bu sezon net ama kesin olarak 3. Lig olduğunu ilan etti. Çalık bu hedefinden de sezon sonuna kadar hiç ayrılmadı kimsenin de ayrılmasına izin vermedi. Başkan Çalık'ı takip eden ve destekleyen, taraftar, yönetim ve takım ile birlikte sezona çok iyi bir başlangıç yapıldı.

'Serik'in Baş Mimarı'

Futbol dünyasında her sezon her takımda her türlü sorun çıkar. Bu genel bir kaidedir. Serik'te de 2017-2018 sezonu boyunca çıkan ya da çıkması muhtemel olan sorunları çözen ve de engelleyen 'Baş Mimar Başkan Çalık' Serik'in şampiyonluk hedefinden bir an bile ayrılmasına, rotadan çıkmasına izin vermedi. Serik'e 'Liderlik' ederek Seriklilerin, taraftarların, Antalya'nın, yönetimin, futbol takımının kısaca herkesin desteğini de hedefe yönelten Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık nihayet 22 Nisan 2018 Pazar günü Serik'in 63 yıllık özlemine son veren başarıda en büyük rolü oynayarak; bu başarıda 'Serik'in Baş Mimarı' oldu.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'ın Serik Belediyespor Futbol Takımı ile ilgili başarıya giden yoldaki azmini anlatan son 4 yılını kendimizce yansıtmaya çalıştık. Her siyasetçinin seveni sevmeyeni, destekleyeni desteklemeyeni vardır. Belediye Başkanları birçok farklı konularda eleştirilebilir. Ancak sevin ya da sevmeyin eleştirin ya eleştirmeyin Serik'in futboldaki 63 yıllık hasretinin sona ermesindeki en büyük pay 'Serik'in Baş Mimarı Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'tır.

Kendisini bir kez daha tebrik eder başarılarının devam etmesini temenni ederiz.

Osman Türkçe



Editör: Haber Merkezi