ANTALYA merkez başta olmak üzere, Kemer, Belek ve Alanya'da bulunan ve yaz sezonunun vazgeçilmezi su parkları, 2013 sezonunu açtı. 1 Mayıs'ta kapılarını eğlenceye açan su parklarının yetkilileri, turistlere alternatif eğlence sunmayı hedefliyor. 2012 yaz sezonunda 1,5 milyon tatilci ve turistin ağırlandığı su parklarında bu yılki hedef 2 milyon turiste ulaşmak.

Antalya kent merkezindeki Beachpark Aqualand ile Belek'teki Troy Aquapark, Alanya'daki Water Planet ve Kemer'deki Aqua Club Dolphin, geçen yıl 140 gün süren sezon süresince 1,5 milyon tatilci ve turisti konuk etti. Geçen yıla göre bu yıl yaz sezonunun hızlı başladığını belirten Aqualand Genel Müdürü Burhan Gümüşoğlu, Mayıs ayının beklediklerinin kat kat üstünde bir performans sergilediğini belirtti.

MAYIS AYI SEZONU ERKEN GETİRDİ

2012 sezonunda Mayıs ayında fırtına ve yağmurun nefes aldırmadığını bu yıl ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin yaz sezonunu öne çektiğini vurgulayan Gümüşoğlu, "140 gün olan yüksek sezon, Mayıs ile birlikte 170 güne çıktı diyebiliriz. Gün bazındaki bu artışın, tüm sezona olumlu olarak yansıyacağını düşünüyoruz" dedi.

BU SEZON HEDEF 2 MİLYON TURİST

Su parkı tesislerinden günü birlik kullanım fiyatları ise 15 ile 75 TL arası değişiyor. Su parklarına yerli turistler kadar Rus, İranlı, Alman ve Hollandalı turistler de yoğun ilgi gösterdi. Su parklarında bu yıl ki hedef 2 milyon turisti konuk etmek. Bu yıl hedeflerini yüksek belirleyen su parkı yöneticileri, turistlere farklı, eğlenceli ve animasyonu bol programlar hazırlanacağını söyleyerek, eğlencesi, adrenalini ve keyfi bol bir sezon için kolları sıvadı.

AQUALAND 1 MAYIS'TA KAPILARINI AÇTI

Antalya kent merkezindeki Aqualand Su Cenneti ile Belek'teki Troy Su Parkı 1 Mayıs'ta kapılarını açtı. Geçen kış belediye kararıyla kapatılan ve yıkılan Aquapark'ın yokluğu Aqualand'ın yerli müşteri potansiyeline olumlu yansıyacağını düşünen Gümüşoğlu, "Aqualand, Rus, Alman, İngiliz turist yönünden çok zengin. Özellikle Kemer bölgesi Aqualand'ı destekliyor. Antalyalılara hitap eden Aquapark'ın kapanması, şehir merkezinde tek kalan işletmeye yerli halk ilgisini artıracaktır" dedi.

OTELLERİN MİNYATÜR SU PARKLARI BİZİ ETKİLEMEZ

Beş yıldızlı otellerin havuzlarına kurulan su kaydıraklarının işlerini etkilemediğini vurgulayan Gümüşoğlu, şöyle devam etti: "Antalya, Kundu, Kemer, Side, Manavgat ve Alanya'yı kapsayan oteller bölgesinde irili ufaklı hemen hemen her otelde su kaydırağı bulunuyor. Bir dönem bu tarz işletmeler su parklarının işlerini azaltmıştı. Turistler, su parklarında eğlencenin farklı olduğunu kısa sürede anladı. Tekrar su parklarına yöneldi."

BELEK'TE BİR NUMARA

Belek'teki Troy AquaPark ise daha çok Rus ve İranlı turistlerin ilgisini çekiyor. Mayıs ayında sezona merhaba diyen Troy Su Parkı işletmesi de hedefi yüksek tuttu. Geçen yıl 240 bin turistin giriş yaptığı Troy, oteller bölgesine yakın olmasının avantajını bu yıl da kullanacak. 2012 yılında yüzde 55 Rus, yüzde 25 İran, yüzde 20 de diğer milletlerden turist Troy'u tercih etmişti. Bu yıl hedef 300 bin turisti ağırlamak.

ADRENALİN TUTKUNLARI BURAYA

Alanya Water Planet Su Parkı da mayıs ayında kapılarını açan işletmeler arasında. Günlük 2 bin kişi kapasitesiyle Akdeniz Bölgesi'nin en büyük su parkı olan işletmede, adrenalini yüksek etkinlikler bulunuyor. Akapunk ve bungee jumping atlayışlarının gerçekleştiği su parkı, devasa rafting havuzuyla dikkati çekiyor. Tam bir eğlence, adrenalin ve tatil merkezi olan Water Planet, Alanya'nın Okurcalar Beldesi'nde bulunuyor. Su parkı, Alanya, Mahmutlar ve Manavgat'tan da müşteri çekiyor. Rus turist cenneti Kemer'de ise Aqua Club Dolphin, turistik ilçenin tek su parkı oluşunun avantajını iyi değerlendirmeyi planlıyor.
 
Editör: Haber Merkezi