Aksu Özel Yedisu Eğitim Kurumları, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk mezunlarını verdi.

Aksu Özel Yedisu Eğitim Kurumlarının, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk mezunlarını 2015-2016 Eğitim  Öğretim yılında verdi. 49 öğrenci başarıyla çalışmanın sonucu mezun olarak, törenle diplomalarını aldı. Diploma töreni Antalya Denizimpark Restaurant'ta yapıldı. Program süresince, öğrencilerin ilk halleri ve şimdiki hallerini gösteren kısa slayt film gösterimi yapıldı.

Törene Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Türk Dünyasının önemli araştırmacılarından Dr. Hasan Oktay, SDÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Suat Kolukırık ve öğrenci velileri katıldı. Kaymakam Erdoğan ve diğer katılımcılar mezun olan öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.

Törende, Meslek Dersi Öğretmeni Mehmet Çolak, Okul Müdürü Halil Eker, Yedisu Eğitim Kurumları Kuruculardan Mehmet Can, Yedisu Eğitim Kurumu Kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Suat Köksal Yedisu'nun kuruluşundan bu güne; Eğitim, Kültür Sosyal, Spor ve Uluslar arası alanda alınan başarıları anlattılar ve 2016 sonrası hedefleri ortaya koydular.  

Açılış ve konuşmalarından sonra Okul Birinci ATT bölümü öğrencisi Hatice Aytar, Okul İkincisi ATT bölümü öğrencisi Sultan Katlan ve Okul Üçüncüsü Hemşirelik bölümü öğrencisi İrem Karacadal'a hediye ve plaketleri takdim edildi. Okul Birincisi Hatice Aytar; ''Bugün burada çok çalışıp, verdiğim emeğin karşılığını almanın onuru ve gurunu yaşamaktayım. Yaşamımızın bir döne mini kapatıyor ve ondan aldığımız güçle başka bir dönemin başlangıcını açıyoruz. Lise eğitimimiz bugün sona ermiş olabilir ancak gelişen dünyada varlığımızı daha iyi yerlere taşıyabilmek adına okulumuzun bizlere aktarmış olduğu disiplin ve anlayışla öğrenmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki hayatımızda ihtiyaç duyacağımız bilgileri buradan öğrendik. Bu bilgilerin kılavuzluğunda kendi geleceğimizi inşa ederken ülkemizin de geleceğini inşa ettiğimizi asla unutmayacağız.'' dedi.

 Aytar'ın yaş kütüğüne ismini çaktı. Sonrasında mezun olan öğrenciler okul flaması ve Türk Bayrağı'nı törenle kendilerinden sonra gelecek olan 11. Sınıf öğrencilerine teslim etti. Bayrak tesliminden sonra öğrencilerle yemin töreni gerçekleştirildi. Öğrenci yeminlerinden sonra yıl boyunca derslerine giren öğretmenlerinin ellerin den diploma ve plaketlerini aldılar. Yönetim Kurulu tarafından pasta kesimi gerçekleştikten sonra öğrenciler kep fırlatarak mezuniyet sevincini dans ederek kutladılar.''


 

Editör: Haber Merkezi