Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu Lisesi 5 Haziran Cuma günü düzenlenen mezuniyet töreni ile 3. dönem mezunlarını uğurladı.

Akdeniz Yükseliş Koleji  'Kep Giyme Töreni' Cuma akşamı yapıldı. İlk olarak mezuniyet töreni öncesi geleneksel mezuniyet yemeği olan pilav üstü kavurma geceye katılan misafirlere ikram edildi. Mezuniyet törenine Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, okul müdürleri, öğretmenler, davetliler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Yükseliş Anadolu Lisesi Müdürü Halil Topçuoğlu açılış konuşmasını yaparak şunları söyledi; ''2006 yılında kurucu temsilcimiz Sayın Necmettin Çalık önderliğinde, çıktığımız yola, 2012 yılında Özel Akdeniz Anadolu Lisesini açarak devam ettik. Biz şunu çok iyi biliyorduk, yaşayacağımız her hadise, atlattığımız her badire, eksiklerimizi gidermek için bize bir fırsat olacaktı. Biz yolun sonunun nereye varacağını düşünmedik. Sadece o ilk adımı attık. Zaten gerisi de geldi.

Lisemizi açtığımız günden bu güne çok ciddi bir gelişim geçirdik. Başlangıçta kendimize ait bir binamız yokken şu anda 14 derslikli, 3 laboratuvarlı, yemek haneli, kafeteryalı, koca bir binada eğitim öğretim yapıyoruz. Bu gelişimi sizlerin desteği olmasa da yakalayamazdık. Hatalarımız ya da eksiklerimiz olabilir, ancak bunları da sizlerin desteği ile ortadan kaldıracağız.Velilerimiz, öğretmenlerimiz ve en çok da öğrencilerimizin gayretleri ile geçtiğimiz yıllarda birçok öğrencimizin üniversitelere yerleşmesine katkı sağladık. Bu yıl mezun olacak öğrencilerimizin de göstereceği başarının bunda önceki yılların toplamını bulacağı inancındayım. Gelecek hafta başlayacak olan LYS sınavlarında öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Akademik anlamda başarımız sürekli olarak artıyor. Bunun yanında sportif alanda da başarılarımız artıyor. Hem akademik hem de sportif alanda başarı gösteren bu öğrencilerimi kutluyorum ve bütün velilerime, öğrencilerime, idareci, öğretmen, hizmetli tüm çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.'' Öğrencilerine de tavsiyede bulunan Topçuoğlu, yolunuz bahtınız açık olsun diyerek sözlerine son verdi.

Tören Yükseliş Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı tiyatro oyunları ile renklenirken, sahnedeki performansları ile öğrenciler izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı ve seyredenlerin beğenisini kazandı. Sancak devir teslim töreninin ardından okul birincisi Hatice Başak Karataş sahneye gelerek okul kütüğüne adını yazdırdı. 3. dönem birincisi Hatice Başak Karataş'ın ardından, Mehmet Mikail Çoban okul ikincisi, Eda Küçükkavradım ise okul üçüncüsü oldular.

Bütün mezunların sahneye çağrılıp hep birlikte dilek balonlarını gökyüzüne bırakmaları, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmaları ile birlikte konfeti ve havai fişeklerin patlatılması öğrencilere ve seyredenlere hoş anlar yaşattı.


Editör: Haber Merkezi