Serik Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Ortaokulu 13. Yılında 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını Akdeniz Yükseliş Koleji bahçesinde gerçekleşen bir mezuniyet töreni ile yeni başlangıçlara uğurladı.

Yükseliş Koleji bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, şube müdürleri, daire müdürleri, okul müdürleri, davetliler, veliler ve öğrenciler katıldılar. Saat 19.30'da okunan Kuran-ı Kerim ve dua ile başlayan akşam iftar yemeği ile devam etti. Hem Ramazan ayının manevi huzurunu hem mezuniyet gururunu bir arada hissettiren atmosferde gerçekleşen iftar yemeğinin ardından öğrencilerin hazırladıkları müzik dinletisi sunuldu. 107 öğrencinin mezun olduğu tören, öğrencilerin meşaleler ile yürüyüşü başladı.

Törende açılış konuşması yapan Özel Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık şunları söyledi: ''Çok kıymetli veliler, Allah dirliğimizi, birliğimizi bozmasın. Dirlik ve birliğimizin devamı için ülkemizin daha ileri gitmesi için eğitim ve okullar çok önemli faktörlerdir. Çocuklarımızı ne kadar farklı yetiştirirsek geleceğimiz o denli garanti olur, o derece mutlu ve huzurlu oluruz. İmrenerek bakmayız, imrenilerek bakılan toplum oluruz. İşte biz 13 yıl önce Yükseliş Koleji kurucuları olarak bu mantıklar bu felsefeyle yola çıktık. Allah'a şükürler olsun ki her geçen yıl amacımıza adım adım ulaşıyoruz. Değerli velilerim, 13 yıl önce bu okulun temelini attığımızda anaokulu, ilkokul ve ortaokulumuz ile başladık. İlerleyen yıllarda Avrupa kardeş okul projelerimizde eğitim yaşının daha küçük seviyelerde olmasının faydalarını gördük ve 3 yaş kreşimizi açtık. Kreş sayesinde çocuklarımız küçük yaşta paylaşmayı, yardımlaşmayı, kaynaşmayı, yabancı dilleri, kendini ifade etmeyi öğrenmeye başlıyor. Altı yıl önce ise büyüyen ailemize Yükseliş Anadolu Lisesini açarak genişledik. Anadolu Lisemiz de açıldığı günden bugüne ilçemizi, ilimizi, ülkemizi hem akademik hem sportif alanda başarıyla temsil ediyor ve edecektir.

En son adım olarak ilçemize ve çocuklarımıza en büyük ihtiyaç olan Fen Lisesi gerekiyordu. İnşallah 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren 48 öğrenciyle Akdeniz Yükseliş Fen Lisesi açılacak. Seriklimizden artık hiçbir öğrenci yok diye başka şehirlere gitme gereği duymayacak. İşte ilk hedefimiz olunca gün geçtikçe büyüyor, gelişiyor, ilerliyoruz. Değerli velilerim; çocuklarımızın yetişmesinde sizlerin emeği büyük. Ben sizleri öncelikle kutluyorum, çocuklarınızın önünü açıyorsunuz, böyle bir okula göndererek çocuklarınızı diğer akranlarından iki üç adım başlatıyorsunuz hayata. İnşallah bunun mükafatını ilerde fazlasıyla göreceksiniz. Onun için eğitim-öğretime yatırıma biz devam ediyoruz, sizlerin de desteğini daima arkamızda hissettik ve hissetmeye devam ediyoruz. Ben bu anlamda tüm velilerime, sizlere çok teşekkür ediyorum. Öğretmen ve idarecilerime teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz inşallah iyi bir lise eğitimi iyi bir üniversite eğitimi alırlar ve ülkemize katma değer sağlayan yetişkin birer birey olurlar. Bizleri daima destekleyen Belediye Başkanıma, İlçe Milli Eğitim Müdürüme, şube müdürlerime, okul müdürlerime çok teşekkür ediyorum.''

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık ise mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada ; ''Geleceğimize yön verecek gençlerimizin Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumlarında gereken eğitim aldıklarını, bundan sonraki hayatların da bu öğrencilerimizin güzel yerlere geleceğine inanıyorum. İlçemizde böyle gençlerin yetişmesini görmekten gurur ve mutluluk duyuyorum, Allah yollarını açık etsin.'' dedi

Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de; ''Bu akşam Akdeniz Yükseliş Ortaokulu 13. Mezunlarını veriyor, bu yıl yapılan sınavlardaki başarılarından dolayı öğrencilerimizi kutluyoruz. Okulumuza ve öğrencilerimize aynı zamanda sportif, sosyal ve kültürel başarıları için teşekkür ediyoruz. Velilerimizi de kutluyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. ''dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere temsili diploma töreninde madalyaları ve mezuniyet belgeleri verildi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı okul birincileri olan Neriman Ceren Karakoyun, Belinay Yıldırım, Münevver Zümra Kıvran, Nazım Baran Arısoy, Sudenaz Bildir, Kemal Tunahan Öztürk'ün okul yaş kütüğüne isimlerini çakmalarının ardından birinci öğrenciler adına konuşmayı Ceren Karakoyun yaptı. Başarılarıyla ailelerine ve izleyenlere mutluluk ve gurur yaşatan öğrenciler ödüllendirildi. Bütün mezunların sahneye çağrılmasının ardından öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ile birlikte konfeti ve havai fişeklerin patlaması ile dilek balonları izleyenlere ve öğrencilere hoş anlar yaşattı.

Törenin ardından sahneye çıkan sanatçı ile öğrencilerin eğlencesi gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Haber: Osman Türkçe

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi