Serik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla Ramazan ayında 600 aileye toplam 150 bin lira yardım yapıldı.

Serik Kaymakamlığı SYDV tarafından Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım yapıldı. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 121 bin 840 lira kaynakla birlikte 28 bin 160 lira SYDV katkısının da kullanılarak tespit edilen 600 aileye hane başına 250 lira olmak üzere toplamda 150 bin lira nakdi gıda yardımı yapıldığı belirtildi.

Serik İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan konu ile ilgili olarak şu bilgiler verildi; ''Vakfı tarafından 15 Mayıs 2018 tarihinde başlayan Mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle fakir ve yardıma muhtaç aileler titizlikle tespit edilmiş ve Vakfımızın yapmış olduğu rutin yardımlara ilaveten Ramazan Ayı yardımları kapsamında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilmiş olan 121.840,00 TL kaynakla birlikte 28.160,00 TL tutarında vakıf katkısı da kullanılarak 600 aileye hane başına 250,00 TL olmak üzere toplamda 150.000,00 TL tutarında Ramazan Ayı nakdi gıda yardımı yapılması Vakıf Mütevelli Heyeti'nce uygun görülmüştür. Yardımlar Halk Bankası aracılığıyla listeler halinde dağıtılmış ve Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerinin büyük bölümüne ulaştırılmıştır.  Bunun yanında vakfımıza dilekçe vermek suretiyle başvuruda bulunan vatandaşlarımızın dilekçeleri de Ramazan Ayı yardımları kapsamında değerlendirilmiş ve ihtiyaç hasıl olan ailelere Vakfımızın imkanları ölçüsünde gerekli yardımlar yapılmıştır. Bunun yanında hayırsever vatandaşlar da yardıma teşvik edilmiş ve vakfımız tarafından tespit edilen bir çok ihtiyaç sahibine fitre, zekat, gıda paketi yardımı vb. yardımların bizzat kendileri tarafından ulaştırılması sağlanmıştır.''

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi