Serik'i Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz arasında önemli bir geçiş güzergahı haline getirecek olan ve ilk etabı geçtiğimiz günlerde açılan Kuzey Çevreyolunun 2020 yılında bitmesi bekleniyor.

Antalya Kuzey Çevreyolunun ilk ölümünün açılışı geçtiğimiz günlerde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy ve protokol üyelerinin katılımı ile hizmete açılmıştı. İlk etabı tamamlanarak hizmete giren Kuzey Çevreyolu; Antalya-Burdur otoyolu ile Antalya-Isparta otoyolunu kentin kuzeyinden birbirine bağlamış oldu.

Serik'i Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz arasında önemli bir geçiş güzergahı haline getirecek yatırımlarında birisi olan Antalya Kuzey Çevreyolunun ihale süreci ve işe başlama süreci bir hayli sıkıntılı olmuş ihale birkaç kez iptal edilmişti. Oldukça geciken yatırımın hayat geçmesi ile birlikte toplam 36 kilometre olan Kuzey Çevreyolunun Burdur ile Isparta arasındaki 18 kilometrelik kısmı açılmış oldu.

Kuzey Çevreyolunun ikinci etabını teşkil eden ve 18 kilometreden oluşan bölümü ise Antalya-Isparta otoyolundan başlayarak Gebiz ve Abdurrahmanlar Mahallerinden geçerek Yukarıkocaytak'ta D-400 Karayolu ile birleşerek Serik'e ulaşacak.

Karayolları yetkilileri ise daha proje ile ilgili olarak şu bilgileri verdiler; "Proje, Antalya-Burdur devlet yolunun 28. kilometresindeki Korkuteli Köprülü Kavşağı ile başlayıp, Antalya'yı kuzeyden kucaklayarak, Antalya-Isparta (Dereboğazı) yolunu 12. kilometresinde keserek devam edip, Antalya-Alanya devlet yolunun 23. kilometresindeki köprülü kavşakla son bulmaktadır. İki şeritli yol, üç gidiş, üç gelişli bölünmüş yoldur. Projeyle trafik güvenliği, seyahat konforu ve yakıt tasarrufu sağlanması amaçlanmıştır."

Haber: Osman Türkçe

 


Editör: Haber Merkezi