LGS sonuçlarına göre Tekeli Ortaokulu öğrencisi Samet Erdem Türkiye genelinde % 0,06 dilimde olup 471,81 puan alarak Türkiye derecesi yaptığı bildirildi.

Geçen seneki TEOG'dan sonra bu yıl ilki yapılarak 26 Haziran Salı günü sonuçları açıklanan   ve 971 bin 657 öğrencinin katıldığı Liseye Geçiş Sınavı sonuçlarına göre Tekeli Ortaokulu öğrencisi Samet Erdem'in Türkiye ve Antalya derecesi yaptığı bildirildi. Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Baş bu başarıyla ilgili olarak şunları söyledi; ''Öncelikle Türkiye'de ilk 580 öğrenci arasında yer alarak Türkiye derecesi yapan öğrencimiz Samet Erdem'i canı gönülden kutluyor ailesini de tebrik ediyorum. Bunun yanında okulumuzdan 34 öğrencimiz %0,06 ve %5 arasında, 52 öğrencimiz de %10'luk dilimde yer almışlardır. Bu öğrencilerimizi de tebrik ediyor bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Bu bağlamda elde edilen başarıların tesadüf olmadığını söylemek istiyorum. Bu başarı Tekeli Ortaokulu ailesinin bir ekip olarak planlı programlı çalışmaların sonucudur. Bu ekibin başında bulunan Okul Müdürü Halil Alkan başta olmak üzere idarecilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize ve bu başarıya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.''

Türkiye genelinde LGS'de  ilk 580 kişi arasında yer alan Samet Erdem'in babası Ali Erdem: ''Oğlumun bu başarısına katkı sağlayan başta Okul Müdürümüz Halil Alkan olmak üzere emeği geçen tüm Tekeli Ortaokulu ailesine sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Onların bu başarıdaki katkıları göz ardı edilemez. İnşallah bundan sonraki eğitim öğretim hayatına da Tekeli Ortaokulu gibi huzurlu ve sıcak bir ortamda devam eder.'' dedi.

Başta Samet Erdem olmak üzere dereceye giren öğrencilerin başarıları Okul Müdürü Halil Alkan ve  Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Baş tarafından  altın ve plaketlerle ödüllendirildi.

Okul Müdürü Halil Alkan ise şunları söyledi; '' Türkiye derecesi yapan Samet Erdem'i ve performansını en üst seviyede ortaya koyan diğer öğrencilerimizi kutluyorum. Her öğrenciyi olabileceği en üst seviyeye çıkarmak için öğretmen, öğrenci, aile ve okul birlikte çaba sarf etmekteyiz. Samet'in birçok özel okul ve devlet okulunu geride bırakarak Türkiye ve Antalya derecesi yapması birçok öğrencimizin de çok yüksek puanlar alması sadece okulumuz adına değil ilçemiz adına da gurur vesilesi olmuştur. Öğrencilerimizin bu başarılarında desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Haluk Şimşek, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ramazan Çalık ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Ekiz'e şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca başarıda emeği geçen idareci arkadaşlarıma, öğretmenlerime ve ailelerimize çok teşekkür ediyor, öğrencilerimin gözlerinden öpüyorum.''

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi