Serik Belediye Meclisi geçtiğimiz hafta yaptığı Temmuz Meclis ek oturumu sonrasında tatile girdi.

Serik Belediye Meclisi ek oturumu Belediye Toplantı Salonunda yapıldı. Ağustos ayında tatil yapacak olan Serik Belediye Meclisi bunda sonraki ilk olağan toplantısını Eylül ayında yapacak.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın Başkanlığında toplanan Belediye Meclisi toplantıda 22 gündem maddesini görüştü. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Prof.dür. Ramazan Çalık; ''Öncelikle hepinizin Ramazan Bayramını şimdiden kutlarım. Geçen hafta içerisinde İsviçre Üniversitesinde düzenlenen programda ilçemizin tanıtımını gerçekleştirdim. İlçemizin tanıtımı için bundan sonraki Avrupa Belediyeler Birliği toplantısını Serik'te yapalım. Sizlerin desteğiyle katılımcıları Serik'te ağırlayalım. Almanya Nurnberg'den de ilçemizi ziyaret etmek istiyorlar. Dedi.

Sözlerine müjde ile devam eden Çalık; ''İlçemize İşletme Fakültesi açılması konusunda ilk adım atıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektör yardımcımız, Daire Başkanımız ve Serik Meslek Yüksek Okulu Müdürümüzle birlikte yol haritası oluşturuldu. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.'' Dedi.

Gündem maddelerine geçilmeden MHP'li meclis üyelerinden ''Serik'teki su işini 6 ay içerisinde bitireceğiz dediniz ama 16 ay oldu hale çözülmedi.'' sorusuna cevap veren Başkan Çalık; ''Şu ana kadar eksik evrakların tamamlanması için bekledik. Resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra 6 ay içerisinde suyu Serik'e getireceğiz.'' Dedi. Ak Parti grup sözcüsü ve Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli ise; ''ASAT olarak ilçemizde içme suyu projesinde 6. kuyumuzu faaliyete geçirdik.'' Dedi.

MHP gurup sözcüsü Ergüven Yılmaz; ''Pazartesi günkü toplantımızda ANTBİRLİK'in D-400 karayolu üzerindeki yıkılan arazisiyle ilgili ANTBİRLİK yetkililerinin imar çapıyla ilgili belediyeden bilgi istediklerini fakat bilginin verilmediği konusunu dile getirdim ancak şu ana kadar bir gelişme olmadı.'' sorusuna Başkan Çalık; ''İlgili birimlere gerekli talimat verildi, gerekli bilgilendirme yapılacak.'' Diyerek cevap verdi.

Pazartesi günü yapılan olağan meclis toplantısında ilgili komisyonlara havale edilen maddelerle ilgili toplanılan mecliste; Gündemin 2. maddesi olan Boğazkent Mahallesi 15. Sokakta bulunan 259 ada 1 parsel içerisinde yer alan Serik Belediyesine ait binanın lokal ve derslik kısmının polis noktası olarak kullanılması için Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusunda komisyonun 15 yıllığına tahsis edilmesi kararı oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir başka maddede ise; Sözleşmeli Mühendis ataması ve aylığının belirlenmesine Plan ve Bütçe Komisyonundan uygun yönde karar gelirken. Meclis Başkanlık divanından atamaya tabi tutulacak Harita Mühendisi Namık Okudan'ın istifa dilekçesi verdiği belirtilmiş. Madde konusuz kaldığı için mecliste yapılan oylamada oy çokluğu ile red edildi.

5. maddede yer alan gelir tarifesinin güncellenmesi hususuna komisyon tarafından Zabıta biriminden gelen ek listeye göre kabul edilerek uygun görüşüne Belediye Meclisi de oy birliği ile karar verdi.

6. maddede 2016 yılı çöp toplama ve nakil işinin Serik belediyesince yapılması için araç alımı konusunda Belediye Meclisi Komisyonun verdiği uygun yönündeki kararını oy birliği ile kabul etti.

7. maddede yer alan gündemin en önemli maddelerinden biri olan 5393 sayılı Belediye Kanununun 68. maddesine göre Belediye Başkanlığınca 7.000.000.00 TL borçlanılmasına Komisyonca verilen uygun yöndeki karara MHP ve CHP Grubu karşı çıkarken Ak Parti'nin oyuyla oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre gerekli yazışmaların ardından uygun görülmesi halinde Bakanlık müsaadesiyle 7.000.000.00 TL borçlanılacak. Konu ile ilgili olarak söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Gürler; ''Bütçemizi aştığı için, borç bütçeden fazla olduğu için 7.000.000.00 TL. borçlanma yetkimiz yok. Yetki Bakanlıktadır.'' Diyerek açıklama getirdi.

 

Editör: Haber Merkezi