Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında Serikli 13 çiftçiye 30 Bin TL hibe desteği verildi.

2016-2018 yıllarını kapsayacak şekilde genç çiftçi projelerine 30'ar bin lira hibe verilmesini içeren Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı bu yıl da devam etti. Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında Serikli 3'ü bayan toplam 13 çiftçiye  30'ar bin liralık hibe desteği verildi.

Serik'te hibe almaya hak kazan genç çiftçiler; Haskızılören, Yeşilvadi, Tekke, Aşağıoba, Yeşilyurt, Çakallık, Çandır, Gebiz, Etler, Sarıabalı ve Eskiyörük Mahallerindeki üretim yapacaklar. Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programından hibe almaya hak kazanan üreticilerin üretim alanların ise, arıcılık, büyükbaş hayvan, küçükbaş hayvan yetiştiricilikleri ile mantarcılık, örtü altı tesisleri ve bağcılık olarak sıralanıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2018 yılında 16 bin 733 genç çiftçiye 503 milyon lira hibe destek verildiği belirtiliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından edinilen bilgiye göre, projenin bu yılki uygulaması için genç çiftçi proje başvuruları 2-30 Nisan'da il ve ilçe müdürlükleri tarafından alındı. İllerde vali veya vali yardımcısı başkanlığında kurulan "il proje değerlendirme komisyonları" tarafından değerlendirilen başvurular sonuçlandırıldı.

Proje uygulamaya hak kazanan genç çiftçiler, 9-13 Temmuz'da sözleşmelerini imzalayacak. İş yapımı için ise 13 Temmuz'dan itibaren mahallinde uygulama başlayacak. Projeler, uygulamanın her aşamasında bakanlığın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecek.

 

Haber: Osman Türkçe

 

 

Editör: Haber Merkezi