Turizmci iş adamı Mehmet Ersoy'un Kültür ve Turizm Bakanlığına atanması memleketi Antalya'nın İbradı ilçesi Ormana Mahallesi'nde büyük sevinç yaşattı.

Yöresel yemekleri, Altınbeşik Mağarası, düğmeli evleri ve doğasıyla alternatif turizmde öne çıkan İbradı ilçesindeki Ormana Mahallesi sakinleri, Bakan Ersoy'un atanmasının mutluluğunu yaşıyor.

Çay evinde toplanan çok sayıda vatandaş, aslen Ormanalı olan Ersoy'un bakanlığa atanmasının gururunu yaşadı. Birbirlerine çay ısmarlayan, sevinçlerini paylaşan mahalle sakinleri, alternatif turizm için önem arz eden ilçelerinin kaderinin değişmesini de bu sayede hayal ediyor.

Mahalle sakinlerinden 93 yaşındaki Vahdettin Barut Ersoy'un babasının çocukluk arkadaşı olduğunu, birlikte okuduklarını söyledi.

Ormana'da Ersoyların sevilen bir aile olduğuna işaret eden Barut, "Babası mahallemizde çok sevilir, sayılırdı. Oğlu da onun gibi olur inşallah. İftihar ettik." dedi.

77 yaşındaki Mehmet Gerçek de köylerinden bakan çıkmasının gurur verici olduğunu belirtti.

 

"Bayram Sevinci Yaşadık"

Ersoy'un akrabalarından İbradı Belediye Meclis Üyesi Muhittin Ernam da bir Ormana evladının bakan çıkmasının kendilerini onurlandırdığını vurgulayarak, "Burası küçük bir mahalle ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Birinci Meclis'i açmasında memleketimizin payı var. Şimdi de bir bakan çıkarmışız. Bayram sevinci yaşadık." diye konuştu.

Kıbrıs gazisi Selahattin Doğan ise Bakan Ersoy'un Türkiye için güzel şeyler yapacağına inandığını anlattı.

Mahalle sakinlerinden 77 yaşındaki Mehmet Gerçek de köylerinden bakan çıkmasının gurur verici olduğunu dile getirdi.

Butik oteller ve acente sahibi turizmci Tolga Özgüven, Ormana'nın değerlerini tekrardan ortaya çıkarmaya çalışan bir aile olduklarını söyledi.

Mimarisi ile çok özel olan düğmeli evleri restore ederek turizme kazandırdıklarının altını çizen Özgüven, "Turizmi tekrar canlandırdık. Bölgede ciddi bir turist potansiyeli yarattık. Ormana, Antalya bölgesinin Safranbolusu olmaya aday bir yer." ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığına Mehmet Ersoy'un atanmasının memleketinde heyecan yarattığını aktaran Özgüven, şunları kaydetti:"Atanması sürpriz oldu. Acente olmamızdan dolayı kendisiyle TÜRSAB faaliyetlerinden tanışıyoruz. Türkiye'nin turizm geleceği için isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum. Çok faydası olacak çünkü kendisi sektörden geliyor. Buralı olması ayrı bir gurur. Turizm ülkemizin kilit taşlarından birisi. Önemli bir görev üstleniyor. Atanmasıyla köyde inanılmaz bir heyecan oldu."

 

 Babası Ormana İçin Vasiyet Bıraktı

Ormana Mahalle Muhtarı Fikret Canbaş ise memleketlerinden bakan çıkması haberini coşkuyla karşıladıkları, turizmin bölgelerinde de gelişmesi için önemli bir fırsat olduğunu aktardı.

Alternatif turizm için önemli olan İbradı'nın kaderinin değişeceğine inandığını vurgulayan Canbaş, şöyle konuştu:"Mecliste Ormanalı evladımız var. Babası Haydar amcamız 5 sene önce buraya gelmişti. Hayır yapmak istiyorum demişti. Ormana için vasiyet bırakmış. Mahkeme tarafından vasiyeti bana verildi. Vasiyetinde, doğduğu ve okuduğu mahalleye bir okul yapılmasını ve isminin verilmesini, Ormana sağlık ocağının hastaneye çevrilip lojmanlarla birlikte yapılmasını, gençlerin de bölgeyi terk etmemesi için konutlar yapılmasını istiyor. Aile sülale olarak yardımsever."

Ormana Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak da Ersoy ailesinin mal varlığı olan arazileri, mahallenin kalkınması için yıllar önce vakfa bağışladığını söyledi. AA

 

Editör: Haber Merkezi