15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Serik'te düzenlene etkinliklerle 15 Temmuz birlik ve beraberlik ruhu yaşatılırken; şehit ailelileri de unutulmadı.

Tüm ülkede olduğu gibi Serik'te de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler devam ediyor. 12 Temmuz Perşembe günü, Serik İlçe Müftülüğünce hazırlanan ve Kaymakam Haluk Şimşek'in katılımı ile yapılan '15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Özel Programı' ile başlayan Serik'teki etkinlikler Cuma günü ve hafta sonu da devam etti. İlk programın yapılmasından sonra Kaymakam Haluk Şimşek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında Serik İlçe Müftüsü İbrahim Keser ile birlikte Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın eşi Meral Uysal'ı ziyaret ettiler. Kaymakam Şimşek ve Müftü Keser daha sonra Şehit Jandarma Er Ferit Şişman'ın babası Fikret Şişman'ı da ziyaret ettiler. Ziyaretlerde Kaymakam Şimşek şehit yakınlarına, herhangi bir isteklerinin olması durumunda kapısının her zaman kendilerine açık olduğunu söyledi. Ziyaretler esnasında Yıldırım Beyazıt Camii İmamı İsmail Eken tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. 

13 Temmuz Cuma günü ise Cuma namazından önce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri çerçevesinde Tuzcuoğlu Camiinde 15 Temmuz Şehitleri için Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve okunan Hatm-i Şeriflerin duasının yapılmasının ardından Tekeli İlkokulu Bahçesinde Serik Belediye Başkanlığınca yemek ikramı yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler bugün Belek Mahallesinde Serik Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde 15 Temmuz Şehitleri Anısına Hatıra Ormanı oluşturmak için saat 10.00'da fidan dikimi etkinliği ile sona erecek.

 Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi