ANTALYA, Burdur ve Isparta'yı kapsayan Batı Akdeniz Bölgesi'nde 1 Ocak- 15 Temmuz tarihi arasındaki ihracat 1 milyar doları geçti.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Sayın Hakkı Bahar, 15 Temmuz itibarıyla Antalya, Burdur ve Isparta'yı kapsayan Barı Akdeniz Bölgesi'ndeki ihracatın 1 milyar dolar sınırını aştığını söyledi. Geçen yıl 1 milyar dolar sınırının 9 Ağustos'ta aşıldığını kaydeden Başkan Bahar, "Batı Akdeniz ihracatı, 1 milyar dolar rakamına geçen yıla kıyasla 25 gün daha önce ulaştı. Batı Akdeniz'de yılsonu itibariyle 2 milyar dolar ve üzeri ihracat hedefliyoruz" dedi.

 

YILSONU HEDEFİ 2 MİLYAR DOLAR

2 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmada önemli bir durak olarak gördükleri 1 milyar dolar ihracat rakamını geride bırakmanın ihracat ailesinde büyük bir mutluluk yarattığını, kendilerine de moral verdiğini kaydeden BAİB Başkanı BAHAR, ''Şimdi kısa sürede 1.5 milyar dolar rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Ardından bölgemizden yılsonu itibariyle 2 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeye odaklanacağız. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen ihracat ailesinin tüm fertlerine BAİB Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum" dedi.

İhracatta 1 milyar dolar rakamını geride bırakan Batı Akdeniz'de, 15 Temmuz itibariyle yaş meyve sebze sektörü 285,3 milyon dolar, maden sektörü 265 milyon dolar, kimya sektörü 90,2 milyon dolar, ağaç ve orman sektörü 77,9 milyon dolar, demir ve demir dışı metaller sektörü ise 54,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Bölge ihracatının 1 milyar dolara ulaştığı dönemde en fazla ihracat yapılan ülkeler ise 141 milyon dolar ile Çin Halk Cumhuriyeti, 75,5 milyon dolar ile Almanya, 66,8 milyon dolar ile Rusya Federasyonu, 45,2 milyon dolar ile Romanya, 45,1 milyon dolar ile Birleşik Devletler oldu. DHA

Editör: Haber Merkezi