Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Giriş Sınavı (LGS) nakil tercihleri Pazartesi günü başladı. Serikli öğrenciler de bu süreçte nakil tercihlerini yapabilecekler.

LGS sonuçlarında sonra merakla beklenen nakil tercihleri başvuruları başladı. Binlerce öğrencinin farklı bir okula nakil olabilmek için yapacağı başvuru, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E-Okul üzerinden yapabiliyorlar.

Serikli Öğrencilere Ek Kontenjan

Hem merkezi sınavla girilen okullara hem de yerel okullara yönelik olarak iki şekilde yapılabilecek olan nakil tercihleri konusunda Serikli öğrenciler de heyecanla yeni nakil sürecini değerlendirmeye çalışıyorlar. Serik'te yeni terine taşınan Serik Anadolu Lisesi proje okulu olarak Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alıyor. Yerel Yerleştirme esası ile öğrenci alacak olan Serik'te bazı okullarda son durumuna  bir bakalım. Serik'te Serik Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi'ne ek kontenjan verildi. Böylelikle Serik'te Anadolu Lisesi statüsünde olan Ertuğrul Gazi'nin kontenjanı 170'ten 204'e yükseldi. Serik'te yer alan Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi de 204'er olan kontenjanları dolu olarak gözüküyor. Ancak nakil tercihleri sırasında öğrenciler buraları da tercih edebilecekler zira bu okullardan başka okullara da kayma olabileceği belirtiliyor.

Serik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek) başta olmak üzere meslek liselerinde de boş kontenjanlar olduğu belirtiliyor. Kız Meslek Lisesinde fazlaca boş kontenjan olduğu belirtilerken, yine İMKB ve Orhan Gazi Meslek Lisesinde de boş kontenjanlar mevcut olduğu bilgisi var.

Eğitim Bakanlığı 'Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu'na göre, dört dönemde yapılacak nakil başvuruları 6-10 Ağustos'ta yapılacak sonuçları ise 13 Ağustos'ta açıklanacak. İkinci nakil tercihleri 13-17 Ağustos tarihleri arasında yapılarken; sonuçları ise, 19 Ağustos'ta açıklanmış olacak. 3. Nakil tercihleri 27-31 Ağustos tarihlerine yapılacak ve sonuçları 3 Eylül'de açıklanacak. 4. ve son nakil tercihleri ise 3-6 Eylül'de saat 17.00'ye kadar alınacak, sonuçları ise 8 Eylül'de açıklanacak.

Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. Tercih işlemi öğrenci velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihleri mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatmanız gerektiğini unutmayan.

 

Haber Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi