Başkan; ''Çalık Atık Pet Şişe Toplama Kumbarası projesi ile hem geri dönüşüme katkı sağlıyoruz hem de ilçemizin kirlenmesinin önüne geçiyoruz''

Serik Belediyesi, görüntü kirliliği oluşturan ve doğada uzun süre kaybolmayan pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılması için harekete geçti. Serik Belediyesi, geri dönüşümü yaygınlaştırmak ve çevre bilincini artırmak amacıyla ''Ambalaj Atıkları Çöp Değildir Geri Dönüşüme Kazandırılmalı'' konulu proje çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Serik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile birlikte Serik'te 'Atık Pet Şişe Toplama Kumbaraları' yerleştirmeye başladı. Atık Pet Kumbaraları, pet şişesine benzer görüntüsüyle vatandaşların hem dikkatini çekti hem de beğenisini kazandı.

Çevrecilikte her zaman öncü bir belediye olduklarını belirten Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık; ''Doğal kaynakların verimli kullanılması için geri dönüşüm çalışmalarını destekliyoruz. Atık Pet Şişe Toplama Kumbarası projesi ile hem geri dönüşüme katkı sağlıyoruz hem de ilçemizin kirlenmesinin önüne geçiyoruz'' dedi.

Başlatılan uygulama sayesinde pet şişe ve ambalajların kolayca toplanarak, zamandan tasarruf sağlandığını belirten Serik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ayşenur Can ise; ''Yaklaşık 70 kilogram plastik atığı geri dönüşüme kazandırabilen Atık Pet Şişe Toplama Kumbaraları dolduğunda temizlik işleri ekiplerimiz tarafından boşaltılıyor. Bu sayede her ay yüzlerce kilo plastik atık çöp yerine geri dönüşüme gidiyor. Şimdilik 17 noktaya koyduğumuz kumbaraların sayısını arttırarak daha çok plastik atığı geri dönüşüme kazandırmayı hedefliyoruz'' dedi.

Haber: Osman Türkçe


 

Editör: Haber Merkezi